Siyaset CHP'li Oran'dan erken seçim senaryosu
Paylaş
CHP'li Oran'dan erken seçim senaryosu

CHP'li Oran'dan erken seçim senaryosu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa değişikliğinin bazı maddelerini iptal edeceğini, iptalden sonra da erken genel seçime gidileceğini düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Oran, burada yaptığı konuşmada, İzmir’in Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu, kentin "cumhuriyetin, bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin, milliyetçiliğin kalesi" olduğunu savundu.

Türkiye’nin iç ve dış politikada oldukça tutarsız bir süreçten geçtiğini öne süren Oran, "Adalet ve Kalkınma Partisi bizlere adalet ve kalkınmayı unutturdu. AK Parti ve Başbakan kontrolsüz bir güç haline gelmiş durumda" dedi.

CHP’nin Türkiye’nin geleceğini yapılandırması gerektiğini, geçen ay yapılan kurultayda "ezber bozduklarını", bazı tartışmalar yaşansa da birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüklerini belirten Oran, şöyle konuştu:

"Bundan sonra işimiz daha kolay. Işık bizi çekiyor. Biz de ışığa doğru koşuyoruz. Ben son iki buçuk haftadır genel başkanımızla beraber Anadolu ile kucaklaşma gezilerine katılıyorum. Oradaki çekim ve ihtiyacı çok net görebiliyorum. Ciddi bir organizasyon yapılmadan gerçekten çok ciddi bir halk hareketine dönmüş durumdan. Gittiğimiz yerlerde sadece meydanlarda değil, bütün yol üzerindeki ilçelerde halkla buluşuyoruz. Özellikle aracımızın gittiği yerlerde, şunu vurgulamak isterim manzara, aynı 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu, İzmir’in Yunan askerinden kurtuluşu gibi. Balkonlardan atlıyorlar, kahvelerden evlerinden çıkıyorlar. Yaşlısı genci gerçekten bir halk hareketini görüyoruz."

Haberin Devamı

Bir gazetecinin CHP’nin Anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesi’nde açtığı iptal davasıyla ilgili sorusu üzerine Oran, "Anayasa değişikliğinin belli maddelerinin iptal edileceğini, iptalden sonra erken genel seçime gidileceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.