Siyaset CHP'li Sedefçi'ye 4 yıl hapis
Paylaş
CHP'li Sedefçi'ye 4 yıl hapis

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'ihaleye fesat karıştırmak, sahte resmi belge tanzim etmek, resmi belgelerde tahrifat, rüşvet almak, rüşvet vermek, görevi kötüye kullanmak' suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklardan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ihaleyi kazanan şirket yetkilileri Ufuk Atay, Aytaç Dilci Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Kader Pajo bugün 5. kez hakim karşısına çıktı.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Emiroğlu dosyasının tamamlandığını söyleyerek sanıklardan son savunmalarını yapmalarını istedi. Duruşmaya katılan sanıklar üzerlerine atılı suçu işlemediklerini ve beraatlerini talep etti.

Sanık avukatları da dosyadaki delil durumuna göre müvekkilleri hakkında kesin ve inandırıcı delil olmadığını söyleyerek beraat talebinde bulundu.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bir süre önce apandisit ameliyatı olduğunu ve dikişlerinin alınmadığını söyleyerek sağlık sorunları nedeniyle duruşmadan ayrılma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ifadesini tamamlayan Başkan Sedefçi'nin duruşmanın devamında salonda bulunmaması yönünde karar verdi.

KARAR AÇIKLANDI

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık ve avukatların savunmalarını tamamlamasından sonra duruşmaya ara vererek kendi arasında müzakereye çekildi. Heyetin kendi arasında yaptığı değerlendirmeden sonra tekrar duruşma salonuna alınan sanıklar karar açıklandı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi dosyadaki delil durumuna göre, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, dönemin İmar İşleri Müdür Vekili Nihan Akdere, ihaleyi kazanan şirket yetkilisi Hüseyin Sirke, ihaleye fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Heyet 2007 genel seçimlerinden önce AKP'den CHP'ye geçen dönemin belediye meclis üyesi İbrahim Akmeşe, ihaleyi kazanan şirket görevlisi Ufuk Atay'ı ihaleye fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay, resmi belgeyi bozarak kullanmak suçundan da 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SEDEFÇİ: YARGITAY AŞAMASI VAR

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, hakkında verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, verilen kararı temyiz edeceğini belirterek, şunları söyledi: "Mahkemenin kararına saygılıyım. Ben asla suç işlemedim. Benim ihalede bir suçum yok. Bu konuda hiç bir delil de yok.

Delil olmadığı halde şu anda mahkemece 4 yıl 2 ay hapse mahkum oldum. Bu kesin bir karar değildir, yargıtay aşaması var. Temyiz aşaması var. Ben de en kısa zamanda temyize gideceğim.

Bu dosya Yargıtay’da bozulup, tekrar Edirne’ye gönderilecektir, tekrardan yargılanma süreci başlayacaktır. Benim bu yargılanmamda masum olduğum ortaya çıkacaktır. Berat edeceğime inanıyorum."


Lütfü KARAKAŞ/EDİRNE (DHA)

2

Haberin Devamı