Siyaset CHP'li Soysal eyleme limonla geldi
Paylaş
CHP'li Soysal eyleme limonla geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sözleşmeli işçi olarak çalışan itfaiyecilere destek veen CHP'li Çetin Soysal, limonunu yanında getirdi

Belediye-İş Sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bimtaş A.Ş'de sözleşmeli işçi olarak çalışan itfaiyecilerin haklarının ellerinden alındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Belediye-İş Sendikası İstanbul 5’nolu Şube Başkanı Nihat Altaş, Beşiktaş İtfaiyesi'ne çağrılan 500 itfaiyecinin tüm haklarını aldıklarına dair bir kağıt imzalatılıp, sözleşmeli yapıldığını belirtti.

Sirkeci'deki Hukuk-İş Mahkemeleri önünde yapılan basın açıklamasında itfaiyecilere destek vermek için CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de adliye önüne geldi.

Ankara’daki eylemde kendisini biber gazlı müdahalenin ortasında bulan CHP Milletvekili Çetin Soysal, yanında getirdiği limonları göstererek, “Bugün elimde limonla geldim. Çok sert bir müdahaleyle karşılaştım.

İşçi arkadaşlarımın yanında olmaya devam edeceğim. Biber gazı da yesek, lağım suyu da sıkılsa, mücadeleye saygı duymak, feryadı dikkate almak lazım” dedi.

Çetin Soysal terör eylemlerine ve yasa dışı gösterilere müdahahe edilmediğini, bunun yerine işçilere sert şekilde müdahale edildiğini, Anayasanın 51’nci maddesinin uygulanmadığını, yapılan müdahalelerin anlamsız ve kasıtlı yapıldığını öne sürdü.

Hasan ÖRNEKOĞLU-Aslıhan GÜZELLER/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı