Siyaset CHP'li Toprak: Fırsatçılık yapmaya kimsenin hakkı yok
Paylaş
CHP'li Toprak: Fırsatçılık yapmaya kimsenin hakkı yok

CHP'li Toprak: Fırsatçılık yapmaya kimsenin hakkı yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, partisinin iç çekişmelerden kurtulup dışa dönük mücadelede kararlı bir şekilde yürümesi gerektiğini belirterek, "Fırsatçılık yapmaya kimsenin hakkı yok. Başarılarımızın üstüne fırsatçılık yapıp başarısızmışız gibi gösterilmemizin kamuoyunda çok karşılık bulacağını sanmıyorum. Keşke herkes Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun performansının onda birini gösterseydi, o zaman söz söyleme hakları olurdu" dedi.

Haberin Devamı

Toprak, milletvekili genel seçimlerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
Seçimlerin CHP açısından başarılı geçtiğini belirten Toprak, "Daha önce boş geçen mitinglerimize insanlar ilgi duymaya, ’Bu parti ne diyor’ demeye başladı. Ama bu belli bir yere kadar olur. Önce insanlar kafasında yorumlarlar, doğruluğuna inandıkları zaman da oy verirler. Biz bu seçimde 3,5 milyon oy kazandık bu artış küçümsenecek bir şey değil" dedi.

"CHP olarak halka dokunmaya devam edeceğiz" diyen Toprak, "Bu seçimde yüzde 25 oy arttırdığımızı görüyorum, bundan sonra bu artış devam edecek" ifadelerini kullandı.

Toprak, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın, seçim sonrası açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise "Ben sandıkta yüzde 28 görmedim. 1983’ten bu yana alınmış en ciddi oy. Bu seçimde oy oranını en fazla arttıran parti CHP’dir, AKP bile bizim oranımızda arttırmadı" dedi.

Haberin Devamı

Toprak, yüzde 30’un üstü çıtasını kendilerinin koyduğunu ve seçimde kendileri ile yarıştıklarını söyledi.
"Sonuçlar gözönüne alındığı zaman, örgütte bir sorun olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de Toprak, şunları kaydetti:
"Çalışma tempomuzu yukarı çekeceğiz hepimiz. Biz CHP olarak sandıktan, 1983’ten bu yana en yüksek oyu aldığımızı söylüyorum. CHP olarak oyumuzu bir önceki seçime göre yüzde 25 arttırdık. Artık yerinde oturarak siyaset yapma dönemi kapandı. Yerinde oturarak siyaset yapamazsınız, halka gitmeniz lazım, fikirlerinizi halka anlatmanız lazım. Halka daha çok gidilmeli. Biz sandıktan çıkan sonuca baktığımızda ’Biz size güveniyoruz’ mesajını aldık. Miting alanlarında bize gelen mesaj buydu. Örgütlerimizi daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Artık CHP olarak çıtayı çok yükseğe koyduğumuz için herkesin çok iyi düşünmesi lazım. Biz kendimizle yarıştık. Bir şey gösterdi ki sırça köşklerde oturarak politika yapma dönemi kapandı. CHP bu seçimde başarılı çıkan bir partidir. Ama beklentilerimiz daha da yüksek. Biz, CHP’nin çok daha yükseklere geleceğine inanıyoruz. Bu seçimlerde bunun güçlü temelini attığımıza inanıyoruz. CHP artık iç çekişmelerden kurtulup dışa dönük mücadelede kararlı bir şekilde yürümeli."

Haberin Devamı

Aralarında "Berhan Şimşek, Mesut Değer" gibi isimlerin de bulunduğu bazı CHP’lilerin "kurultay çağrısı" yaptığının hatırlatılması üzerine de Toprak, "Fırsatçılık yapmaya kimsenin hakkı yok. Başarılarımızın üstüne fırsatçılık yapıp başarısızmışız gibi gösterilmemizin kamuoyunda çok karşılık bulacağını sanmıyorum. Keşke herkes Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun performansının onda birini gösterseydi, o zaman söz söyleme hakları olurdu" yanıtını verdi.

Öte yandan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), seçimin ardından ilk kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın toplanacak. Seçimlerin değerlendirileceği toplantı, saat 11.00’de başlayacak.