Siyaset CHP'li Vekil hüngür hüngür ağladı
Paylaş
CHP'li Vekil hüngür hüngür ağladı

Kayseri'deki yolsuz iddialarını açıkladıktan sonra 15 yaşındaki çocuğuna tehdit telefonları geldiğini açıklayan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu gözyaşlarını tutamadı

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, hukuk danışmanı ve aynı zamanda Hacı Ali Hamurcu’nun da avukatı olan Halil İbrahim Yolcu ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kulkuloğlu, kendisinden önce basın toplantısı düzenleyen AKP’li Kayserili milletvekillerinin iddialarına yanıt verdi.

Haberin Devamı

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, “Benim çocuğuma tehdit telefonları geliyor. ‘Kalk bilmem neyin çocuğu nasıl yatıyorsun yatakta’ diye. Neymiş belediye başkanının dosyasını açıklıyormuşum. 15 yaşındaki çocuğumu gece arattırıyorlar” dedi.

“BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI MI?”

Kulkuloğlu, isim vermeden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye “kefil” olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yanıt vererek, şöyle dedi: “Devletin en tepesinden Başbakan dururken siyasi olmayan makamın burayla ilgili kefaletleri ile bir anlamda koruma kavgasına ve psikolojisine girdiler. Birileri kalkıp ben kefilim diyor, yahu kardeşim bozacının şahidi sıracı mı? Ortak mısın ki yaptıkları işe kefilim diyorsun? Pay mı alıyorsun ki kefilsin. Adam iddia edilen bir suçtan sorgulanıyor.”

Haberin Devamı

HODRİ MEYDAN

AKP Grup Başkanvekili Elitaş ile diğer Kayserili milletvekillerine dokunulmazlıkların kaldırılması için “hodri meydan” diyen Kulkuloğlu, şöyle dedi: “Buradan Elitaş’a, Kayserili milletvekillerine hodri meydan diyorum. Benim dosyalarımı da kendi dosyalarını da Meclis’e yarın sabah AKP’li tüm suç işleyenlerin dosyalarıyla birlikte getirmezlerse namertler. Benim dosya mı da onların dosyalarını da kaldıracağız, varsa yürekleri. Yok öyle yağma.”

“BİR EL ONLARA EMİR Mİ VERDİ?”

Kendisi hakkında yalan ve yanlış iddia ortaya atıldığına dikkat çeken CHP’li vekil, “Hakaret ediyorlar. Bir el onlara emir mi verdi. Burada niye oturuyorum ben o zaman, nerede Cumhuriyet savcıları, niye almıyorlar beni kardeşim. Gelin bir teklifim var. Özelikle Kayseri ile ilgili olan gizlilik kararı olan Ankara’daki özel yetkili savcılardaki tüm dosyalardaki gizlilik kararını savcılar kaldırsın. Dur bakalım içinden kimler çıkacak? Niye hala iddianameler hazırlanmıyor da bekletiliyor. Yürekleri varsa yapsınlar” dedi.

“NAMERTSİNİZ”

Kendisi hakkında “Milletvekili olmasaydı hapiste olacaktı” denildiğini ifade eden Kulkuloğlu, “Allah rızası için milletvekili olmadan önce benim için hazırlanmış bir tane savcılık fezlekesi çıkarın. Çıkartmazsanız namertsiniz. Yediğiniz lokma haram” diye konuştu.

Haberin Devamı

“3 TANESİ KALDI”

“Meclis’te 10 tane fezlekesi var deniyor” diyen Kulkuloğlu, “10 tane fezleke ile ilgili özet. 10 taneden 7 tanesini ödemişim. 3 tanesi kalmış. 2 tanesi hatır çeki. Adam bunların iktidarında batmış, ben de battığım için ödeyememişim. Ödemek için gayret gösteriyorum. Bir tanesi de fabrikam da duran mallarımla takas etmek üzere anlaştığım bir çek. O yüzden fezlekeyi kaldırma, borcu ödeyeyim öyle kaldır demişim” dedi.

“BU KADAR ALÇALACAKLARINI DÜŞÜNMEMİŞTİM”

Kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara sert tepki gösteren Kulkuloğlu, “Bu kadar alçalacaklarına ihmal vermemiştim. Ben bu kadar belden aşağıya izah edemedikleri yolsuzlukları kişilerin özellerine girerek borçlu olan insanları dolandırıcı gibi gösterip açıklama yapacaklarını düşünmedim. Bu kadar alçalacaklarına ihtimal vermedim” dedi.

VİCDAN ETMEDİ

“Ben batmış bir işadamıyım milletvekilliğinden önce” diyen Kulkuloğlu, basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. ‘Mustafa Elitaş’a 200 bin lira borcu var’ denildiğini hatırlatan Kulkuloğlu, şöyle dedi: “Doğru, 200 bin lira değil. Milletvekili olmadan önce kiracısı olduğum için onu adam bilip binasını kiraladığım için batırıldıktan sonra son yıl kiramı ödeyemedim.”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU ŞAHİDİMDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup başkanvekili döneminde iken konuya şahit olduğunu hatırlatan Kulkuloğlu, şöyle dedi: “Batırılma döneminde. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu bunun şahididir. Aramızı bulmak için grup başkanvekili iken iki kez makam odasına birlikte gittik. Ama vicdan etmedi. 120 bin borcumun 41 bin lirasını ödedim. Fabrikadaki mallarımı haciz ederek diğer mallarımı da hapis hakkı kullanarak büro kısmını tahliye etti, bina kısmını kitledi, anahtarı aldı ama borcu 140 milyar liraya çıkarmıştı. Ben bu kadar borcum yok dedim.”

“VİCDAN ETMEDİ”

250 milyar masraf ettiğini belirterek anlaşmak için teklifte bulunduğunu ifade eden Kulkuloğlu, “Ama vicdan etmedi, kabul etmedi” dedi. Kulkuloğlu, şöyle dedi: “Sonra kabine değişikliği sırasında benim teklifimi kabul etti. Aramızda sözleşme yaptık. Bu arada kendi icra yaptığı malları iki kere satışa çıkardı, KDV’sinİ yatırmadı satış düştü. Satış düşünce benden alacağı kalmadı hukuken, benim borcum var ben inkar etmiyorum. Alacağımızı vereceğimize sayışarak geçtik. Bir ay sonra Elitaş’ın müdürü Emrullah Tellioğlu benim mallarımı benim haberim olmadan kilidi kırdı geceleri taşıyarak 2.5 trilyon liralık malımı haraç mezat sattı.”

Haberin Devamı

“350’YE YAKIN İCRA DOSYASI 70’LERE DÜŞTÜ”

“Ben batmışım. Hakkımda 350’ye yakın icra dosyası oluştu, 70’lere düşürdüm 3 yılda” diyen Kulkuloğlu, bu sırada göz yaşlarına hakim olamadı.

BELGELERİ GÖSTERDİ

Basın toplantısında akan gözyaşlarına hakim olamayan Kulkuloğlu, “İcra müdürlüğünden mallarımın nasıl düşük değerle satıldığını gösteren belgeler” diyerek belgeleri gösterdi.

MİLLETVEKİLİ OLMADAN ÖNCE 3 SAYFALIK MALVARLIĞIM VARDI

Milletvekili olurken verdiği mal beyanının 3 sayfa olduğuna dikkat çeken Kulkuloğlu, “Ben 800 yıllık şeceresi belli, Kayseri’nin en asil ailelerindenim. Onlar siyaseten zenginleşmeden varlığı olan bir ailenin evladıyım. Bugün hepsi icralık malvarlığım. Bana bir tane siyasetçi gösterin malvarlığı siyasete girince azalmış. Yürekleri varsa mal varlıklarını açıklasınlar” diye seslendi.

“15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUM TEHDİT TELEFONLARI ALIYOR”

15 yaşındaki çocuğuna tehdit telefonları geldiğini vurgulayan Kulkuloğlu, gözyaşları içinde “Benim çocuğuma tehdit telefonları geliyor. ‘Kalk bilmem neyin çocuğu nasıl yatıyorsun yatakta’ diye. Neymiş belediye başkanının dosyasını açıklıyormuşum. 15 yaşındaki çocuğumu gece arattırıyorlar. Savcılıkta karım ve oğlum ifade vermeye gitti” dedi.

"KİTAP YAZACAĞIM”

“Peki ben nasıl batırıldım” diye konuşan Kulkuloğlu, bir kitap yazmaya hazırlandığını ve bu konuyu da daha sonraki günlerde anlatacağını söyledi. “Neymiş ben makam bekliyor muşum” diyen Kulkuloğlu, “Sizin olsun makamınız” diye konuştu.

“HAYSİYET CELLATLARI”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Çin’de olan bir işadamının 20 Ağustos 2007 tarihinde cep telefonuna iki kez mesaj geçtiğini ifade eden Kulkuloğlu, “Ben bir Kayserili birinin Cumhurbaşkanı olmasını engel olmak istemedim. Yoksa hukuki haklarımı biliyorum. Bunlar haysiyet cellatları” diye tepki gösterdi.

Kulkuloğlu, sabah saat 06.15’te cep telefonuna gelen mesajı şöyle okudu:

“Bugününüzün önemine binaen size dost ve arkadaş olarak mesaj yazma ihtiyacı hissettim. Milletimizi, vatanımızı, Kayserimizi ilgili şahsiyetin güvenilir ve doğru kişi olduğunu yapacağınız işin tarihin olumlu kayıtları içinde kesinlikle yer alacağını Kayseri ve Türkiye kamuoyunun genelinin olumlu karşılayacağını (dikkat edin bu cümlenin altını çiziyorum, hayatıma mal oldu) yapacağınız işin aileniz için belirsizliklere katkı sağlayacak ortam oluşmasına katkı sağlayacağına.’ Sen ne istiyorsun benim karımdan çocuğumdan işimden?”

“Siyaseten köle misin birilerine” diye tepki gösteren CHP’li vekil, söz konusu kişinin ismini vermezken bir işadamı ve cemaat üyesi olduğunu söyledi.