Gündem CHP'li vekil sandığı kucakladı

CHP'li vekil sandığı kucakladı

Paylaş
CHP'li vekil sandığı kucakladı

Abhazya Cumhuriyeti'nin devlet başkanı seçimi için Kadıköy'de yapılan oy verme işlemi sırasında polisin seçime müdehale etmesiyle gerginlik yaşandı

Abhazya Cumhuriyeti’nin devlet başkanı seçimi için Kadıköy'de yapılan oy verme işlemi sırasında gerginlik yaşandı. Polisin seçime müdahale etmesi üzerine sandığa sarılan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, uzun süre polise direndi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20379","20379","201408","20379-173785.jpg","1", "0","CHP'li vekil sandığa sarıldı");

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ‘Abhazya Cumhuriyeti’nin devlet başkanı seçimi için Kadıköy'deki Abhaz Dernekleri Federasyonu binasında sandık kuruldu. Sabah saatlerinde çok sayıda Abhaz binaya gelerek oyunu kullandı.

Oy verme işlemi devam ederken binaya gelen polis, seçimlerin yapılamayacağını belirtip mahkeme kararıyla sandığa el koymak istedi. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise yüzden fazla oyun olduğu sandığı kucaklayarak polise direndi. Bu sırada çok sayıda Abhaz seçimin yapıldığı bina önüne gelerek beklemeye başladı. Uzun bir bekleyişin ardından polis sandığı alarak binadan ayrıldı.

Binadan çıkan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan Abhaz kökenli vatandaşlarımız Abhazya’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili burada bir forum düzenlendi. Böyle bir çalışma yapılacağı kaymakamlığa, polise, emniyete bildirildi. Daha sonra ‘Dışişleri Bakanlığı’ndan izin almadınız’, bu bir oylamadır’ anlayışıyla nöbetçi savcılık tarafından mahkeme kararı çıkartılarak bu binada suç işleniyor gibi emniyetimiz buraya sevk edildi. Emniyette görevli arkadaşlarımız da tutanaklarını tuttular. Ben uzun süre sandığı kimseye teslim etmedim. Gerekirse sandığı teslim etmeyiz ama sandıkta 50’ye yakın kullanılmış görüş var” dedi.

IHA