Siyaset CHP'li vekilden maksadını aşan eleştiri
Paylaş
CHP'li vekilden maksadını aşan eleştiri

CHP'li Milletvekili Ensar Öğüt, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na "Kardeşim sen 'Davutyan mısın?' dedi

Erzurum gelen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Amerika'da özel bir televizyon kanalında Türkiye'nin bölünmüş haritasının gösterildiğini ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile hükümetin buna sessiz kaldığını ileri sürdü. Ensar Öğüt, "Kardeşim sen Davutoğlu musun, Davutyan mısın? Ne işe yararsın?" dedi.

CHP İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hükümetin dış politikasını eleştirdi. Kürt ya da demokratik açılımın şimdi de 'barış ve kardeşlik' açılımı olarak değiştirildiğini savunan Ensar Ögüt, ismin halktan alınan tepkiler ölçüsünde değiştirildiğini ileri sürdü.

'KÜRDİSTAN' OLARAK GÖSTERDİLER

Amerika'nın en büyük televizyorlarından birinde iki gün önce Türkiye ile İran arasındaki ilişkiler gösterilirken Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusunun 'Kürdistan' diye gösterildiğini anlatan Öğüt, New York'ta yayın yapan bir Türk radyosunun bu olayı su yüzüne çıkardığını bildirdi. Hükümetin buna ses çıkarmadığına savunan Ensar Öğüt, "Türkiye'nin bölünmüş haritasını Amerika gösteriyor. Amerikalı yetkililerden tepki yok, yayın yapan televizyondan doğrudur, yanlıştır, hata yaptık diye bir tepki yok. Ne yazık ki bizim hükümetten de ses çıkmıyor. Bunlar Fransa'nın, Almanya'nın,İtalya'nın,Yunanistan'ın bölünmüş haritası yayınlansa kıyamet kopmaz mı? Türkiye'nin bölünmesini Kürt kökenli vatandaşlarımız da istemiyor. Düşünebiliyor musunuz Dışişleri Bakanı bir nota vermiyor. Hiçbir açıklama yapmıyor. Dışişleri bakanı sen ne işe yararsın? Senin soyadın Davutoğlu mu, Davutyan mı? Bilelim de. Davutyan'san sen Ermeni açılımı yapıyorsun. Adın ne, soyadın ne? Sen Türk müsün? Türkiye Dışişleri Bakanı mısın? Sayın Başbakan niye tepki göstermiyor? Bu çok ciddi bir hatadır. Kürdistan diye bölünmüş bir harita kaçıncı defa gösteriliyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Biz CHP olarak çok duyarlıyız ve bu olayların üstüne gideceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA