Siyaset 'CHP'lilerin vekillikleri düşürülmeli'
Paylaş
'CHP'lilerin vekillikleri düşürülmeli'

İkinci Ergenekon davası savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, avukatlar bölümünde duruşmayı takip eden CHP'lilerin milletvekillerinin düşürülmesi gerektiğini kaydetti

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de görülen davanın bugünkü 25. duruşmasının öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan, savunmasını yapması için kürsüye alındı.

Ancak savunma yapmak yerine mahkemeden talepte bulunan Özkan, “Neyle suçlandığımı bilmiyorum. İddianamede Atatürk tarafından kurulan, ‘Kıblem’ olarak gördüğüm TBMM’yi ‘silah ve cebir kullanarak yıkmaya çalıştığım iddia ediliyor. ‘Halkı, hükümete karşı silahlı isyana sevk ettiğim’ ileri sürülüyor.

Terörist olarak yargılanıyorum. Ancak hakkımdaki suçlamalara ilişkin bana hiçbir delil gösterilmiyor. Eğer bunlar yoksa, bu bir hikaye ise hakkımdaki davanın düşmesini istiyorum" dedi.

Diğer sanık ve avukatların talepleri hakkında görüş bildiren savcı Mehmet Ali Pekgüzel, “Bir kısım kişilerin TBMM üyesi olduğu görülmüştür. TBMM üyeleri müdafi sıralarında otururken izleyici bölümünde boşluklar olduğu görülmüştür.

"TBMM'YE YAZI GÖNDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

TBMM üyeleri devlete karşı işlenen suçlarda vekil olamazlar. İç Tüzük gereği milletvekilliklerinin düşürülmesi gerekir. Ayrıca bu kişilerin duruşma sırasında bir takım sanık ve müdafilerle ilişki kurduğu gözlemlenmiş. Dışarı çıktıklarında da basına demeç verdikleri görülmüştür.

Duruşma tutanaklarının TBMM Başkanlığı’na gönderilerek gereğinin yapılması için TBMM Başkanlığı’na yazı yazılmasına karar verilmesini kamu adına mütalaa talep ediyoruz" dedi.

Cem TURSUN/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı