Siyaset CHP'ye başörtülü aday
Paylaş
CHP'ye başörtülü aday

CHP'de ilk başörtülü aday adayı başvurusunu yaptı. İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, İstanbul 1'inci Bölge'den aday adayı oldu

CHP Genel Merkezi’nin giriş katında dün başvuru işlemlerini tamamlamaya çalışanlar arasında Pakize Alp Akbaba da vardı. Seçildiği takdirde başını açacağını belirten Akbaba, şöyle konuştu:

“Başını örtüp 40 türlü makyaj yapanlar var. Ben Anıtkabir’de Şeref Defteri’ni imzaladım, başımı açtım. Bunlar sorun olmaz. Gayet uygun şekilde görevimizi yaparız, kanun neyse boynumuz kıldan incedir.

Bu da bir aksesuvar. Yaşım 60, ben Türkiye için her şeyi yaparım. Çocuğumun canı gitti, kendi canımı da veririm. 16 yıldır mücadele veriyorum, biz bu başörtüsü ile her yere gittik. Sorun olmaz. Sorunu insanların kendisi yaratıyor.”

MECLİS'E ALINMAMIŞTI

AKP hükümetinin Kürt açılımı projesini açıkladığı zaman Meclis’te Türk Bayrağı açtığını anımsatan Akbaba, “Seçim dönemi tekrar Meclis’e gittim. Siz bayrak açmışsınız, Meclis’e giremezsiniz’ dediler, işte orada canıma tak etti. Aktif mücadele etme kararı aldık” dedi.

Akbaba, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile başvurusunu yapmadan önce görüştüğünü de söyledi ve “Çok olumlu baktı. ‘Neden olmasın, gayet güzel olur’ dedi” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: MECLİS'TE BAŞÖRTÜSÜ OLMAZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te başörtülü milletvekiline onay vermedi. TÜSİAD’ın, ‘Genel Seçimler Öncesi Parti Liderleriyle Buluşma’ toplantılarının ilkine katılan Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in “Başörtülü aday olabilir” görüşü hatırlatılınca, şu yanıtı verdi:

“MHP’den bir arkadaşımız başörtülüydü. İçtüzüğe uygun olarak geldi. Genel Kurul salonuna girerken başını açtı. Yani dışarda herkesin giyimi, kuşamı özgürdür. Fakat ben de Genel Kurul’a kravatsız giremem.

Kadın vekil pantolon giyemez. Devlet dediğin belli kurallar bütünüdür. Biz de o kurallara saygı duyacağız, uyacağız.” Tekin’in başörtülü milletvekiline zorluk çıkarmayacakları yönündeki sözlerine, AKP’den ise iki farklı tepki geldi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Türkiye’nin demokrasi çıtasını yükseltmesi konusunda elde ettiği süreç ile paralellik arz ediyor” dedi.

Haberin Devamı