Gündem CHP'ye sanat dünyasından transfer

CHP'ye sanat dünyasından transfer

Paylaş
CHP'ye sanat dünyasından transfer

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda parti meclisinden en az 15 ismin değişeceği belirtiliyor. Gezi sürecinde aktif rol alan Levent Üzümcü ve Şebnem Sönmez gibi sanatçıların PM'ye aday gösterileceği konuşuluyor

CHP ’de 5-6 Eylül’de yapılacak kurultayda, Gezi sürecinde aktif olan sanatçılar Levent Üzümcü, Şebnem Sönmez gibi isimlerin PM’ye aday gösterileceği konuşuluyor. NTV'nin haberine göre; açıklanan kurultay takvimine göre, önce divan ardından tüzük komisyonu seçilecek. Tüzük komisyonu, tüzükle ilgili çalışmalarını yaparken genel başkan seçimi ayın 5’inde tamamlanacak. Tüzükle ilgili değişikliklerin de 5 Eylül’de tamamlanması ve aynı gün geç saatlerde parti meclisi seçimlerine geçilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13073","13073","201311","13073-79602.jpg","1", "0","Levent Üzümcü sosyal medyayı salladı");



EN AZ 15 İSİM DEĞİŞECEK


Beklenti parti meclisinin seçimlerin ikinci günde devam edeceği ve en az 15 kişinin değişeceği yönünde. Parti meclisine girecek yeniler arasında, Gezi sürecinde dikkat çeken sanatçılar Şebnem Sönmez ve Levent Üzümcü’nün parti meclisinde yer alabileceği ifade ediliyor. PM için adı geçen diğer isimler ise Erol Mütercimler, gazeteci Tuncay Özkan, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Haydar Akay, Aykut Erdoğandu, Özgür Özel, Musa Çam ve Nurettin Demir. Alevi kesimden de parti meclisine alınabilecek bazı isimlerden söz edilirken, ismi geçen kişiler Selahattin Özer, Cemal Canpolat ve Turhan Eser. Oyuncu Levent Üzümcü, geçen yılın kasım ayında İstanbul ’da yapılan Sosyalist Enternasyonel Konsey Toplantısı’nda bir konuşma yapmıştı

Haberin Devamı



TASFİYE YOK MESAJI


Bu kurultayın muhaliflerin tasfiyesi için kullanılmayacağı, sonuç ne olursa olsun Kılıçdaroğlu’nun kriterinin ‘başarı’ olduğu ve durumda muhaliflerle de çalışmaya devam edeceği ifade ediliyor.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olağanüstü kurultay çağrısına atıfta bulunarak, "Halkımız, siyasetteki kilitlenmeyi aşan, duvarları ortadan kaldıran yeni bir vizyon bekliyor. Halkın partisi halkın sesine kulak verecektir. Cumhuriyetimiz saltanata dönüştürülmek istenirken CHP, tüm Türkiye ’ye örnek olacak bir anlayışla, parti içinde uzlaşma kararı almıştır" dedi.

CHP’nin halkın partisi olduğunu ve halkın sesine kulak vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Halkımız, siyasetteki kilitlenmeyi aşan, duvarları ortadan kaldıran yeni bir vizyon bekliyor. Halkın partisi halkın sesine kulak verecektir. Fikir özgürlüğü demokrasinin gereğidir. Parti içerisindeki her fikir benim için kıymetlidir. CHP olarak aldığımız kurultay kararı; kesinlikle bir ayrışmayı değil, partimiz için uzlaşmayı ve birlikte daha güçlü olmayı hedeflemektedir. Demokrasinin kalesidir CHP… Ki

Haberin Devamı

CHP'de 5-6 Eylül'de yapılacak olan olağanüstü kurultay yaklaşırken, kulislerde de yeni yönetim için çeşitli isimler dillendiriliyor. Bugün bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada, Gezi olayları sürecinde attıkları tweet'lerle kamuoyunun gündemine gelen bazı oyuncuların CHP Parti Meclisi'ne girecekleri iddialarına oyunculardan açıklama geldi.

O isimlerden biri de Oyuncu Levent Üzümcü'ydü. HaberTürk'ten Özgür Uğur'a konuşan Levent Üzümcü, konuyla ilgili hiçbir şekilde bilgisinin olmadığını, iddiaları haber sitelerinden ve sosyal medyadan takip ettiğini belirterek, "Şu an konuşmak istemiyorum, çünkü hiçbir şey bilmiyorum. Bana gelen herhangi bir teklif yok. Dişçideydim, yeni çıktım. Ben de şu an öğrendim" dedi.

CHP PM için kulislerde adı geçen ve HaberTürk'ten Özgür Uğur'a açıklama yapan tiyatro sanatçısı Şebnem Sönmez ise her şeyi twitter'dan öğrendiğini söyleyerek, "Hiçbir görüşmem, bilgim olmadı. Ben de herkes kadar şaşkınım" ifadesini kullandı. "Ben asla ve asla siyasete girmem" diyen Sönmez, "Benim işim sanat. Sanat muhaliftir. Ben hiçbir zaman iktidar olmak için yarışmam, iktidara inanmam" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı