Siyaset 'CIA ajanısın komplocularla berabersin'
Paylaş
'CIA ajanısın komplocularla berabersin'

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek veren Genel Sekreter Önder Sav'a en ağır tepkiyi CHP MYK üyesi Savcı Sayan'ın gösterdiği ortaya çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP Genel Başkanlığı’na adayım” açıklaması parti yönetimini hareketlendirdi. CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün öğleden sonra olağanüstü toplandı.

Edilen bilgiye göre, toplantının başında MYK üyesi Savcı Sayan “Önce ben konuşmak istiyorum” diyerek söz aldı.

Deniz Baykal istifa ettiğinde ağlayıp “Yapmayın” diye bağıran Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini açıklayan CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı CIA (Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı) ajanı olmakla suçladı.

‘AKP komplosu var’

Savcı Sayan, MYK üyelerine “Ben iki kardeşimi Önder Sav’ın uğruna feda ettim. İki kardeşimi uğruna feda ettiğim Önder Sav, Baykal’ı sattı. Bir Amerika ve AKP komplosu var.

Önder Sav sen de bu komplocularla berabersin, Sen CIA ajanısın” dedi. Bunun üzerine Önder Sav’ın oturumu yöneten Genel Başkanvekili Cevdet Selvi’ye “Böyle bir konuşmaya yanıt verilmez.

Kendisini ya uyarın da konuşmasını kesin. Ben Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verdim. Bunu da kamuoyuna açıkladım. Bu benim en tabii bireysel hakkımdır. Bu tür söylemlerle birilerini itham etmek şerefsizliktir. Böyle seviyesiz bir toplantıda kalamam” diyerek toplantıyı terkt etti.

‘Şerefsizsin’

Savcı Sayan, daha sonra MYK üyesi Mesut Değer’i de “Kendine karşı komplo” kurmakla suçladı Mesut Değer, “Kardeşim sana ne komplo kurmuşum.

Burada açıkla. Açıklamazsan şerefsizsin. Madem ki burada böyle konuşuyorsun. Bunun herkes bilmelidir” diye Savcı Sayan’ın üzerine yürüdü. Araya girenler kavganın büyümesini engellendi.

Zihni ERDEM

2

Haberin Devamı