Dünya CIA, köyü çıldırtmış

CIA, köyü çıldırtmış

Paylaş
CIA, köyü çıldırtmış

Fransa'da Pont-Saint-Esprit adlı köyde yaşayanlar 1951'de korkunç halisünasyonlar görmüş, 30 kişi delirmiş, 5 kişi ölmüştü. Olayların CIA'nın yaptığı bir deneyin sonucu olduğu ortaya çıktı

Fransa’nın güneyindeki Pont-Saint-Esprit adlı köyde yaşayanlar 17 Ağustos 1951’de aniden halüsinasyonlar (hayal) görmeye başlamıştı. Köylülerden biri yılanların kendisini yediğini, diğeri ejderhaların saldırısına uğradığını söylüyordu.

Bir çocuk bıçakla büyükannesine saldırmıştı. Bir diğeri “Ben uçağım” diyerek ikinci kattan atlamıştı. Bir kişi de “Kalbim yerinden çıktı” diyerek doktora koşmuştu. Meydana gelen olaylarda 5 kişi ölmüş, 30 kişi akıl hastanesine kaldırılmıştı.

Uyuşturuculu ekmek

Bütün bu olaylara köyün ekmeklerinin neden olduğu ortaya çıkmıştı. Ekmeklere halüsinasyonlara neden olan bir çeşit mantarın karıştığı öne sürülmüştü.

Tüm bu olayların sorumlusunun CIA (Amerikan Gizli Haber Alma Teşkilatı) olduğu ortaya çıktı. Amerikalı gazeteci Hank Albarelli, CIA tarafından Beyaz Saray’a yazılan bir raporda Pont-Saint- Esprit köyünde yaşananlardan bahsedildiğini belirledi.

Rapora göre kişilerin zihnini kontrol etmek amacıyla deney yapan CIA, köyün ekmeklerine LSD adlı uyuşturucudan karıştırmıştı. Bu da köylülerin delirmesine yol açmıştı.

Haberin Devamı