Nedim Şener CIA, Trump'ın 15 Temmuz tweetine de kızdı mı?
HABERİ PAYLAŞ

CIA, Trump'ın 15 Temmuz tweetine de kızdı mı?

Haberin Devamı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde CIA’nın (Amerikan Haberalma Teşkilatı) rolü ya da en azından bilgisi olup olmadığı çok tartışıldı.

Bu konuda en çarpıcı iddiayı 20 Ocak’ta ABD Başkanık görevini devralacak Donald Trump yaptı.

Trump, sıkça kullandığı twitter hesabında, Türkiye’deki darbe girişimine 13 CIA görevlisinin yardım ettiğini yazdı. CIA’nın tepkisi üzerine kısa süre sonra bu twiti sildi. CIA Başkanı John Brennan da “darbe girişiminden haberi olup olmadığı” yönündeki bir soruya, “hükümetin üzerindeki bazı baskılardan haberimiz vardı” gibi muğlak bir cevap vermişti.

FETÖ lideri Amerika Birleşik Devletleri toprakları üzerinde örgütsel faaliyetlerini sürdürüyorsa, bunun CIA ile ilişkilerine borçlu olduğu bilinen bir gerçek. Nitekim ABD’de kalmasını sağlayan vizeyi CIA’cıların referanslarıyla almıştı.

Eğer darbe girişiminde FETÖ’nün rolünü arıyorsak yolların Amerikan istihbaratına çıkacağını görmemiz lazım. Gördüklerimiz gibi göreceklerimiz ve duyacaklarımız da bizi şaşırtmasın.

‘Trump Rusya’ya sızdırır!..’

Bunu hatırlatmamın nedeni, önceki gün okuduğum ve gözden kaçmaması gereken bir haber. Konuyu önce İsrail gazetesi Yediot Ahronot yazdı. İsrail istihbaratı Amerika ile paylaşılan bilgilerin İran ve Rusya gibi ülkelere sızacağından endişeleniyormuş. Peki, bu endişenin kaynağı ne biliyor musunuz? ABD’li istihbaratçılara göre; seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump.

ABD’li istihbaratçılar İsrailli istihbaratçıları gizli bilgileri Beyaz Saray’a gönderirken dikkatli olmaları konusunda uyarmış. ABD’li istihbaratçılar, Trump’ın göreve gelmesiyle bu gizli bilgi içeren dokümanların Rusya Devlet Başkanı Putin’e sızdırılabileceğini düşünüyormuş. İddia bir gün sonra da İngiliz Independent gazetesinde tekrar edildi.

Düşünebiliyor musunuz? ABD istihbaratı İsrail istihbaratıyla görüşüyor ve Beyaz Saray ile paylaşılan gizli bilgilerin ABD’nin seçilmiş Başkanı Trump tarafından Rusya Başkanı Putin’e sızdırılabileceğini söylüyor.

ABD’li istihbaratçıları bu kadar kızdıran şeylerden birisi de Trump’ın, 15 Temmuz darbe girişimine 13 CIA görevlisinin yardım ettiği yönündeki bilgiyi sızdırması olmasın… Kendi başkanına operasyon çeken bir istihbarat başkalarına ne yapmaz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder