Dünya CIA'den intikam yemini

CIA'den intikam yemini

Paylaş
CIA'den intikam yemini

Taliban'ın 7 CIA ajanını öldürmesi üzerine CIA Başkanı, “Savaşı asla kesmeyeceğiz. Bu saldırının intikamı alınacaktır” dedi

Afganistan’da subay üniformalı bir canlı bomba, önceki gün Host kentinde bulunan ‘Chapman’ Amerika askeri üssünün spor salonunda kendini havaya uçurmuştu. Korkunç patlamada intihar bombacısıyla birlikte 7 CIA (Amerika Merkezi Haber Alma Teşkilatı) ajanı ölmüştü. Saldırıyı Taliban üstlenmişti.

Haberin Devamı

CIA Başkanı Leon Panetta, can kayıplarının kendilerini caydıramayacağını belirterek “Onların yaşamlarını adadığı bu dava için savaşı asla kesmeyeceğiz. Başarılı terörle mücadele operasyonları ile bu saldırının intikamı alınacaktır” dedi.

1983’te Beyrut’ta 8 Amerikan casusunun öldüğü saldırıdan sonra tarihindeki en büyük ikinci darbesini alan CIA güvenlik zaafiyetiyle ilgili soruşturma başlattı. İki istihbaratçı, intihar eylemcisinin üsse muhbir olarak davet edildiğini ve üstü aranmadan spor salonuna girdiğini iddia etti. Taliban ise bombacının Afgan Ulusal Ordusu’nda bir yetkili olduğunu açıkladı.

KADIN GAZETECİ DE ÖLDÜ

Afganistan’ın güneyindeki Kandahar kentinde aynı gün yapılan başka bir saldırıda da biri kadın gazeteci olmak üzere 4 Kanadalı asker öldü. Yine Taliban’ın üstlendiği saldırıda Kanadalı kadın gazeteci Michelle Lang (34), bir köprü yakınlarına yerleştirilen bombanın patlamasıyla hayatını kaybetti.

Haberin Devamı