Siyaset Çiçek: Bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz
Paylaş
Çiçek: Bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz

Tutukluluk bir mahkumiyet değildir; tahliye bir beraat değildir. Ne olacaksa bir an evvel ortaya çıksın isteriz “

Çağlayan’daki Adalet Sarayı'nın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan Adalet Bakanlığı'na teslim töreni öncesi programa gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek gazetecilerin Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

“ ADALETİN GECİKMESİNİ KİMSE TEMENNİ ETMEZ “

Çiçek, “ Yargı reformu özü itibariyle bir insan reformudur. İnsan reformunu gerçekleştirebilsek zaten bu kadar büyük adliyelere de gerek kalmaz “ dedi. Çiçek, “ Ben bu konularda hiç konuşmam. Çünkü yargıya intikal etti. Çünkü burada belki soruşturmayı yürütenler vardır.Bu beklenti herkesin genel beklentisidir. Adaletin gecikmesini kimse arzu etmez doğru da olmaz. O bizim temennimizdir ama özel olarak, falanca filanca dosyayla bağlantılı olacaksa ben onu bilmiyorum" dedi.

“NE OLACAKSA BİR AN EVVEL ORTAYA ÇIKSIN İSTERİZ“

Çiçek bir kez daha aynı sorunun sorulması üzerine ise "Bunların muhatabı biz değiliz. Eğer ille de soru soracaksanız, muhtemeldir ki bu soruşturmaları yürüten arkadaşlarımız da buradadır.Bu cevabı verecek olanlar da onlardır. Ben bilmediğim bir konuda bir şey söylemem söyleyemem de. Ancak beklentimiz bu soruşturmanın bir an önce sonuçlanması. Çünkü tutukluluk bir mahkumiyet değildir; tahliye bir beraat değildir. Ne olacaksa bir an evvel ortaya çıksın isteriz “ şeklinde konuştu. Gazetecilere destek için yapılan yürüyüş ile ilgili ise Çiçek, “ Ben onunla ilgili bir şey demem. Ben buraya gelirken ne sorulacağını biliyorum. Vereceğim cevabı da biliyorum ve verdim “ diye konuştu.

Haberin Devamı