Siyaset Çiçek: Erdoğan eser koyarak siyaset yapıyor
Paylaş
Çiçek: Erdoğan eser koyarak siyaset yapıyor

Çiçek: Erdoğan eser koyarak siyaset yapıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, DSİ Genel Müdürlüğünde, "Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi"nin temel atma törenine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Bakan Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Kanal İstanbul" Projesine yönelik "deli proje" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:

"Ömründe hiçbir şey yapmamış olanlar bakımından bu deli bir proje olur. Bugün sahip olduğumuz ne imkan varsa dünün, tarihin çılgın projeleridir. İyi baksınlar. 1453’te karadan gemi yürütmek de çılgın bir projeydi ama bugün övünüyoruz. Boğaz köprüleri yapılırken de bu zihniyet hep bunlara ’çılgın’ dedi, spekülasyon yaptı. Böyle yerli yersiz tartışma yapacaklarına kendileri de bir başka proje koysunlar, projeleri tartışalım, projeleri konuşalım. O ülkemizin yararına olur. Değilse, siyaseti ’dedim ki, dedin’ der. Tayyip Erdoğan eser koyarak siyaset yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu da... İşte zenginin malı birilerinin çenesini yoruyor."

Haberin Devamı

Başka bir gazetecinin "MHP’de görüntü skandalı yaşandı. MHP’nin oylarını etkiler mi?" sorusuna Çiçek, "Vatandaşın oyu üzerinden kimse tahmin de yapmasın, bu türlü spekülasyon da yapmasın" yanıtını verdi.

"YGS KONUSU YARGIDA"

Çiçek, YGS iddialarına ilişkin "Konu yargıya intikal etti. Hukuki bir konuyu siyaseten değerlendirmemiz isteniyor, bunu da çok doğru bulmuyorum" dedi.

Bir gazetecinin YGS soruşturmasıyla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Çiçek, şunları söyledi:
"Konu yargıya intikal etti. Hukuki bir konuyu siyaseten değerlendirmemiz isteniyor, bunu da çok doğru bulmuyorum. Soruşturmayı yürüten değerli savcımız, konunun hassasiyetinin farkında. Daha önce de yaptığı açıklamada ifade etti. Konu Türkiye açısından önemli. Çok büyük bir kesimi ilgilendiriyor. Alelusul bir araştırma değil, bütün bu tereddütleri ortadan kaldıracak bir soruşturma yapıyor. Ümit ediyorum ki kısa bir süre içerisinde bunu sonuçlandıracak. Yapılan açıklamalarda böyle. Ona bakmak lazım."

ÖSYM’nin özerk bir kuruluş olduğunu, iş ve işlemlerini kendi mevzuatına göre yaptığını ifade eden Çiçek, "Dün sonuçlar açıklandı. Artık bu saatten sonra yapılabilecek ne varsa savcının soruşturmasından sonra yapılacaktır. ’Yanlış bir şey yok’ diyorsa ilgili makam, yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çiçek, "Size göre de yok mu?" sorusuna, "Size göre var mı? Size göre, bana göre gibi bir değerlendirme yapılabilir mi? 1 milyon 700 bin insanı ilgilendiren bir konuda afaki ’size göre nedir, bana göre nedir?’ Neye göre ne diyeceğiz? Bilmediğiniz bir konuyu böyle ulu orta konuşursak o insanlara kötülük yapmış oluruz. Onun için ben baştan beri söyledim ki savcılığın soruşturma sonucu benim için önemlidir. Ben şahsi değerlendirmemi ondan sonra yaparım" karşlığını verdi.