Siyaset Çiçek: Suikast hakkında bilgim yok
Paylaş
Çiçek: Suikast hakkında bilgim yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları hakkında herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı.

Çiçek, "Türkiye’de adalet neden yavaş işliyor" şeklindeki soruyu yanıtlarken, bunun sadece Türkiye’ye özgü olmadığını belirtti. Çiçek, "Yargının ağır işlemesi tembelliğinden değil, kılı kırk yarmasından kaynaklanır.

Bir saatte yargı karar veriyorsa, kişi haksız yere suçlanabilir, ceza alması gerekirken beraat alabilir. İlk günden insanları ya mahkum ediyoruz, ya beraat ettiriyoruz" görüşünü dile getirdi.

"Gerçeği ortaya çıkarmada bir kısım hususları ihmal ederseniz daha büyük sonuçlar ortaya doğurur, o yüzden sabırla beklemelisiniz" diyen Çiçek, hazırlık soruşturmasının gizli olduğunu da anımsatarak, "Tartışıyoruz bu konuyu kaç gündür, ne biliyoruz? Vallahi ben hiç bir şey bilmiyorum.

Bize bilgi verilmez, verilmemesi de gerekir. Neden bilgi verilecek? Bu bir yargısal işlemdir. Bu soruşturma, sadece soruşturmayı yapanları ilgilendirir" diye konuştu.

"MGK MİLLİ TAKIMDIR"

Çiçek, konunun Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) görüşülüp görüşülmediğine yönelik soruyu yanıtlarken de Türkiye’de çok yoğun bilgi kirliliği yaşandığını ifade etti.

Toplantı tarihine bir kaç gün kala medya organlarında "yüksek tansiyonlu, gergin, hareketli bir toplantı olacağı" yönünde haberler yapıldığına dikkati çeken Çiçek, "MGK toplantısında sanki orada iki ayrı takım var; siviller ve askerler. Bunlar orada gırtlak gırtlağa girecek havasında bir takdim yapılıyor. Orası milli takım.

"SANKİ KAVGA EDİYORUZ"

Orada katılan insanlar Türkiye’de en üst düzeyde sorumluluk taşıyan insanlar. Ülkenin güvenliği ile gündemindeki konularla ilgili devletin ortak aklını temsil ediyor" şeklinde konuştu. Çiçek, "Geçmişte bir iki defa (gerginlik) oldu diye, iki ayda bir yapıyoruz toplantıları, sanki bir kavga, iki ayrı takım, bir bilek güreşine tutuluyor" dedi.

Çiçek, toplantılara yedi yıldır katıldığını ve "öyle bir atmosferin hiç yaşanmadığını" ifade etti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bir başka soru üzerine, teknik takip konusunda yeni bir yasal düzenleme yaptıkları ve imzaya açıldığını bildirdi.

"BEN OLSAM İFADE VERİRİM"

Çiçek, eski DTP’lilerin ifadeye çağrılması ile ilgili olarak da, söz konusu kişilerin iddiasının aksine uygulamada ayrımcılık yapılmadığını söyledi. Cemil Çiçek, "Eğer ben Türkiye’nin anayasal düzenini değiştirmek ve ülke bütünlüğü aleyhine milletvekili olmazdan önce bir suç işlemiş olsam AK Partili olarak, bana yapılacak muamele neyse bir başka partiliye yapılacak muamele de hukuk açısından aynıdır, aynı olması gerekir.

Bu maddelerin yanlışlığını tartışıyorsak bu maddenin değiştirilmesi gerekir. Hukuku siyasete uyduracağımıza siyaseti hukuka uydursak çok daha doğru bir iş yapmaz mıyız? Bana sorsanız, ben gider ifade veririm, ama ondan sonra da gider bu yasa hükmünün milletvekilleri açısından doğru olmadığını söylerim. Hukukun işlemesini kolaylaştıralım" dedi.

Haberin Devamı