Siyaset Çiçek ve Arınç'tan 'MGK' açıklaması
Paylaş
Çiçek ve Arınç'tan 'MGK' açıklaması

Taraf'ın yayımladığı 'Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı' haberiyle ilgili TBMM Cemil Çiçek, 'Tek başıma benim imzam yoktur. Haber ne kadar doğru bilmiyorum' dedi. Arınç ise 'Hükümete tavsiye edilmiş olabilir, ama hükümet kesinlikle bu yönde bir karar almadı' ifadesini kullandı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 3. Ankara'da Malatya Günleri etkinliğine gelişinde açıklamalarda bulundu 'Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı' başlıklı haberin hatırlatılması üzerine Çiçek, "Tek başıma benim imzam yoktur. Haberi okumadım. Bilmiyorum. Varsa bu türlü konular ilgili yerlerle konuşulmuştur. İmza atması gerekenler varsa birlikte atılmıştır. Yoksa Milli Güvenlik Kurulu ile ilgili bir konuda benim tek başıma imzam olmaz. Haber ne kadar doğru, ne kadar gerçek bilmiyorum" dedi.

ARINÇ: MGK TAVSİYE ETTİ, HÜKÜMET UYMADI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, haberle ilgili olarak, “MGK'da hükümete tavsiye edilmiş olabilir, ama hükümet kesinlikle bu yönde bir karar almadı” dedi. Arınç'ın açıklaması şöyle:

İrticayı tehdit olmaktan çıkardık, bunu neden yapalım?

"Bilmiyorum çünkü o toplantıda değildim. İkincisi araştırma ihtiyacı duymadım. Çünkü bugün YAŞ var. Belki Başbakan açıklama yapar, belki başka arkadaşlar yapar.

Ancak bildiğim bir şey var, 2004’ü bırakın, 2002 sonunda AK Parti olarak iktidara geldik. 11. yılımıza girdik. 11 yılda MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbirisi gerçekleşmediği gibi tam aksine dindarları, dini toplulukları bireysel olarak insanları rahatsız edecek, takip altına alacak, olumsuz çalışmalar yapacak hiçbir şey yapmadık.

Aksine bütün ayrımcılıkları kaldırdık. Kırmızı kitabı tamamen değiştirdik. İrtica, iç tehdit olarak görülürken AK Parti döneminde tamamen kabul edilmedi ve değiştirildi.

MGK Siyaset Belgesi’nde irticayı tehdit olmaktan çıkaran bir hükümet nasıl böyle bir şey yapmış olsun?

11 yıldır yaptıklarımız ortadadır. Türkiye’de yaşanan son gelişmeler de dindar olanlarla dindar olmayanlar arasında hiçbir ayrımcılık yapılmadığını gösteriyor.

Karar alınmış olsa bile, böyle bir tavsiye verilmiş olabilir, hükümet kesinlikle bu yöndeki tavsiyelere uymamıştır.

11 yönetmeliği geçersiz saydık, genelgeleri ortadan kaldırdık. Bunların şahidi olarak, bunun kesinlikle yapılmadığını söyleyebilirim.

Taraf bu haberi niye manşete çıkardı, neden böyle bir başlık kullandı, son gelişmelerle ilgisi var mıdır, bunu da kamuoyu takdir edecektir."

O İDDİA NEYDİ?

Taraf’ın Mehmet Baransu imzalı haberinde 25 Ağustos 2004 günü yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında “Türkiye’de Nurculuk faaliyetleri ve Fethullah Gülen konusunun” gündeme geldiği bilgisi yer almıştı.

Taraf’ta bugün yayınlanan haberde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül imzalı MGK belgesinde ise ‘Fethullah Gülen hareketinin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanmasının uygun görüldüğü’ ifadeleri bulunuyordu.

AKDOĞAN: YOK HÜKMÜNDE SAYILDI


Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise konuyla ilgili olarak yine twitter hesabından yaptığı açıklamada söz konusu MGK kararının hükümet tarafından yok hükmünde sayıldığını ifade etti.

Akdoğan açıklamasında, “2004'teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiç bir bakanlar kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır” dedi.

Haberin Devamı