Siyaset Çiçek yanlış adliyeye getirildi
Paylaş
Çiçek yanlış adliyeye getirildi

Albay Dursun Çiçek'in, sabah saatlerinde Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi yerine Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildiği anlaşıldı

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın altında imzası olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, bu kez yanlışlıkla örgütlü suçlara bakan Beşiktaş Adliyesi’ne getirildi.

Kurmay Albay Dursun Çiçek İrtica ile Mücadele Eylem Planı soruşturması kapsamında daha önce bir çok kez soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş Adliyesi’ne gelmişti. Soruşturma kapsamında 2 kez tutuklanıp tahliye olan Dursun Çiçek, davanın açılmasının ardında da mahkemenin yakalama kararı çıkartması üzerine yine Beşiktaş adliyesine gelerek teslim olmuştu.

Haberin Devamı

SULTANAHMET ADLİYESİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi’nden saat 10.00 sıralarında örgütlü suçlara bakan Beşiktaş Adliyesi’ne getirilen Dursun Çiçek savcıların bulunduğu kata çıkarıldı. Ancak Albay Dursun Çiçek 10 dakika sonra adliye binasından çıkartılarak yeniden cezaevi aracına bindirildi.
Dursun Çiçek’in bazı basın mensupları hakkında yaptığı suç duyurusu nedeniyle Sultanahmet’te bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki savcı tarafından çağrıldığı ancak yanlışlıkla Beşiktaş Adliyesi’ne getirildiği öğrenildi.

'İNTERNET ANDICI'NDA İFADE VERECEK

İrtica ile Mücadele Eylem Planı Davası’nda ’Silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ’Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Albay Dursun Çiçek, Balyoz Güvenlik Harekat Planı davasında ise ’Hükümeti ortadan kaldırmaya eksik teşşebbüs’ gerekçesi ile 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanacak. Çiçek ayrıca İnternet Andıcı soruşturması kapsamında da şüpheli olarak ifade verecek.

Haberin Devamı

Ayşegül USTA/İSTANBUL, (DHA)