Ekonomi Çiçekçiler 14 Şubat'a hazır

Çiçekçiler 14 Şubat'a hazır

Paylaş
Çiçekçiler 14 Şubat'a hazır

Antalyalı kesme çiçek ihracatçıları 14 Şubat Sevgililer Günü için 50 milyon dal çiçek ihracatı hedefliyor

Küresel kriz ve olumsuz hava koşullarına rağmen Sevgililer Günü'ne yönelik yapılacak çiçek ihracatında yüzde 25'lik artış beklediklerini belirten Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, geçen yıl yakalanan 40 milyon dal çiçek hedefini bu yıl 50 milyon dala çıkaracaklarını söyledi.

Küresel krizin 14 Şubat Sevgililer Günü'nü etkileyeceğine dikkati çeken Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal ise bu etkiyi kırmak için çeşitli kampanyalar yapacaklarını kaydetti.

FİYATLAR GEÇEN YILLA AYNI DÜZEYDE

İç pazara yönelik değerlendirmeler yapan Menekşe Uluslararası Çiçekçilik sahibi Mehmet Soydal ise Sevgililer Günü'nün piyasaya belli bir hareket getireceğini fakat bu hareketin sektörü istenen düzeyde etkileyemeyeceğini savundu.

İç piyasada en fazla gülün tercih edildiğini dile getiren Soydal, “Bizim kültürümüzde karanfilden çok gül alma alışkanlığı var. Ayrıca orkide ve kazablanka da tercih edilen çiçek türlerinden. Biz bu yıl gülleri 5- 7 TL arasında fiyatlardan satacağız. Bu fiyatlar neredeyse geçen yılla aynı oranda” dedi.

Salim UZUN/ANTALYA (DHA)

Haberin Devamı