Siyaset Çiçek'ten Vali Coş'a sert sözler
Paylaş
Çiçek'ten Vali Coş'a sert sözler

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 10 Kasım törenlerinde bir vatandaşa 'gavat' diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u sert sözlerle eleştirdi

Vali Coş'un sözlerinin tasvip edilemeyeceğini belirten Çiçek, ''Valiler konuşmalarına, tavırlarına, her şeyine de dikkat edecek. Bunlar olmadığı takdirde bunca sıkıntının içerisine bir de vali sıkıntısı yaşarız'' dedi.

Çiçek, Samanyolu Haber'in canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çiçek, "Türkiye'nin tartıştığı bazı konular var; öğrenci evleri ve yurt meselesi. Bu tartışma Adana Valisi'nin açıklamalarına kilitlendi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, bu açıklamanın hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceğini söyledi.

'BİR DE BU SIKINTILARI YAŞARIZ'

Valilerin sıradan kişi olmadığını, devleti ve hükümeti temsil ettiklerini belirten Çiçek, "Bu temsile uygun davranmaları gerekir; halkın önünde olan insanların, yaptıklarıyla, söyledikleriyle. Halk ona farklı bir tavır içinde olur. Yoldan geçerken saygıda kusur etmez. Kaldı ki devletin taşradaki eli, ayağı, yüzüdür. Bir vali ne kadar vatandaşla gönül bağı kurarsa, çünkü bizim vatandaş ile devlet arasında halen makas açığı vardır. Devleti sempatik hale getirecek, 'bu devlet benim devletimdir' diyecek, kaynaşmayı temin edecek ve bu makası kapatacak bürokratların başında valiler gelir. Onların buna uygun davranması lazım, bu nitelikleri taşıması lazım. Bunlar olmadığı takdirde bunca sıkıntının içerisine bir de vali sıkıntısı yaşarız. Buna hiçbir valinin hakkı yoktur. Herkes görevini hak, hukuk çerçevesinde, adalet ölçüleri içinde yapacak. Konuşmalarına, tavırlarına, her şeyine de dikkat edecek. Etmiyorsa bunca sıkıntımız var, bir de bu sıkıntıları yaşarız" diye konuştu.

Haberin Devamı