Gündem 'Cici anne tuvalete kapattı'

'Cici anne tuvalete kapattı'

Paylaş
'Cici anne tuvalete kapattı'

'Cici anne tuvalete kapattı'

Sakarya'nın Geyve İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda ana sınıfına gönderdikleri 6 yaşındaki çocuklarına yardımcı kadın tarafından şiddet uygulandıını öne süren aile, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Çocuklarının tuvalete kapatıldığını da iddia eden aile, doktor raporu alırken, çocuklarının okula gitmek istemediğini söyledi.

Haberin Devamı

Yörükler Mahallesi'nde oturan Nuran ve Sebahattin Y. çifti, ilçedeki bir ilköğretim okulunun ana sınıfında okuyan çocuklarının eve geldiğinde kolunda ve vücudunda kızarıklıklar fark etti. Anne 25 yaşındaki Nuran Y., oğluna ne olduğunu sorduğunda “Cici annem beni dövdü” yanıtı aldığını belirterek şunları söyledi:

“Oğlumu, okulda ‘Cici anne’ dedikleri yardımcı kadından şiddet gördüğünü anlayınca hemen Devlet Hastanesi'ne götürdük. Buradaki doktor muayene edince dayak olduğunu anlayınca, bize ‘Şikayetçi misiniz?’ diye sordu. Oğlumun kolunda ve vücudunda morluklar vardı. Ben de şikayetçi olduğumu söyleyince polise haber verdi. Polis ekipleri geldi ve ifademizi aldı. Ardından da savcılığa suç duyurusnda bulunduk” dedi.

Haberin Devamı

Oğlunun bu olaydan önce de kolunun ana okulunda düşme sonucu çatladığını da söyleyen Nuran Y., “Oğluma ana sınıfında öğretmene yardımcı olan bakıcı kadın şiddet uygulamış. Oğlumu, şiddet uyguladıktan sonra da tuvalete kapatmış. Artık oğlum okula bile gitmek istemiyor” dedi.

Ana sınıfında şiddete uğradığı öne sürülen M.Y. ise ne olduğu sorulduğunda gözyaşlarına boğuluyor. İki eliyle yüzünü kapatan çocuk, ana sınıfındaki yardımcı kadını kastederek, “Beni tuvalete kapattı” dedi.

Ailenin şikayeti üzerine ilkögretim okulunun ana sınıfında 4 yıldır görev yapan K.B.'nin Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı. Bakıcı kadının suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Bu arada ilkögretim okulunda gündeme gelen şiddet iddiasıyla ilgili olarak Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma açtı. Soruşturmalar sürüyor.

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)