Ekonomi 'Çift haneli büyüme sürpriz olmaz'

'Çift haneli büyüme sürpriz olmaz'

Paylaş
'Çift haneli büyüme sürpriz olmaz'

Krizde en kötünün geride kaldığını belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye durgunluktan çıktı. Bu yıl ilk üç ayda çift haneli büyüme sürpriz olmaz” dedi

TÜRKİYE DURGUNLUKTAN ÇIKTI

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, toparlanmanın gelecek üç aylık dönemlerde süreceğini belirterek, bu yılın ilk üç ayında iki haneli büyümenin sürpriz olmayacağını söyledi.

NTV ve CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan Babacan, “Türkiye ekonomisi resesyondan (durgunluk) çıktı. 2009 daralması yüzde 6 olarak öngörülüyordu. Ama son üç ayda ekonomi beklenenden iyi toparlandı, daralma 4.7’de kaldı” dedi.

EN KÖTÜ GERİDE KALDI

“Artık en kötü geride kaldı” diyen Ali Babacan şöyle konuştu: “Beklentiler, büyümenin en önemli göstergesi. Sipariş endeksleri Haziran 2006’dan bu yana en yüksek düzeyde. Veriler toparlanmanın önümüzdeki üç ayda da devam edeceği yönünde. Geçen yıl daralma ilk üç ayda yüzde 14.5’ti. Bu baz etkisinden sonra çift haneli büyüme sürpriz değil. Dipten yukarı çıkışın ölçüsü bu olacak.”

Haberin Devamı

İŞSİZLİK RAKAMLARI DÜŞECEK

Avrupa Birliği ve Amerika’da işsizliğin çok yükseldiğine dikkat çeken Ali Babacan, Türkiye’deki rakamların ise sadece 3 puan yükselerek yüzde 14’e çıktığını söyledi.

İşsizlik rakamlarının bu yıl aşağı inmesini öngördüklerini belirten Babacan, piyasalardaki yükseliş konusunda, “Türkiye son iki hafta dünyadan olumlu bir şekilde ayrıştı. Bunun en önemli nedeni Anayasa değişikliğidir” dedi.