Gündem Çift kol nakli oldu, şimdi yürüyor

Çift kol nakli oldu, şimdi yürüyor

Paylaş
Çift kol nakli oldu, şimdi yürüyor

Türkiye'de ilk kez çift kol nakli yapılan hasta, yaklaşık bir ay sonra hastanedeki odasından çıkıp bahçede yürüdü

Akdeniz Üniversitesi’nde Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından, geçen 26 Eylül’de Türkiye’nin ilk çift kol nakli yapılan 28 yaşındaki Cihan Topal, eşi Fatma Topal’la birlikte ilk kez hastane bahçesine çıkıp yürümenin mutluluğunu yaşadı.

'YAVRUMUN ELİNDEN TUTMAYI HAYAL EDİYORUM'

Topal, “Dışarı çıkınca çok heyecanlandım. Eşimle yürümek rüya gibi. Şimdi de yavrumun elinden tutmayı hayal ediyorum” diye konuştu. Doç. Dr. Özkan da Topal’ın yaralarının hızla kapandığını ve fizik tedavi uygulamasına devam edildiğini belirterek, “Tedavi parmak uçlarındaki hassasiyetin kazanılmasını sağlıyor. Bu kan dolaşımının hızlanmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Parmaklarda hissiyatı ileri tedavilerden sonra olacak. Ekip olarak Cihan’ın bir an evvel fonksiyonlarını yerine getirecek kollarına kavuşması için çalışıyoruz. Her şey yolunda, 2 hafta sonra taburcu edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

O ANNENİN ELLERİNİ ÖPECEK

İş kazasında her iki kolunu dirsek hizasından kaybeden Cihan Topal’a, Aydın’da trafik kazasında hayatını kaybeden Fatih Demirel’in (23) iki kolu, 26 Eylül’de 7 saat süren ameliyatla nakledilmişti. Çocuğunun elini tutacağı günü iple çeken Topal’ın bir hayali daha var. Topal, “Evladının kollarını bana bağışlayan, Fatih Demirel’in annesinin ellerini öpmek için gün sayıyorum” diyor.

EROL AKKIR Antalya DHA