Gündem 'Çiftçi Çetesi'ne özel harekât

'Çiftçi Çetesi'ne özel harekât

Paylaş
'Çiftçi Çetesi'ne özel harekât

Adana'da çiftçilere yüzde yüz faizle borç verip karşılığında tapularına el koyan, ödemeyi geciktirenlere işkence uygulayan çete çökertildi

Adana’da faizle borç verdikleri çiftçilerin arsa ve gayrimenkullerine el koyan çete, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün nefes kesen operasyonuyla çökertildi. Özel Harekat timleri dün sabah 05.30’da 16 ayrı adrese düzenlediği eşzamanlı baskınla 1’i kadın 9 kişiyi yakaladı. Çete lideri Ahmet Turan T.’nin (35) oturduğu binanın etrafında geniş güvenlik önlemi alan ekipler 2 ayrı tim halinde apartmana girdi.

Haberin Devamı

YATAK ODASINDA YAKALADI

Bir grup, apartman katlarını kontrol altına alırken diğer grup Ahmet Turan T.’nin evine girdi. Ekipler çete liderini yatak odasında yakalayarak etkisiz hale getirdi. Çetenin dara düşen çiftçilere yüzde 100’lere varan faizle borç verip senet imzalattırdıkları, teminat olarak tapularını devraldıkları belirlendi. Çete üyelerinin ödemeleri geciktirenlere işkence uygulayıp tehdit ettikleri öğrenildi.

1 MİLYON TL KAZANMIŞLAR

Evlerde yapılan aramalarda 60 senet ve 20 tapu ele geçirildi. Zanlıların bu yöntemle 1 milyon TL’den fazla gelir elde ettikleri belirlendi. Çetenin 20 bin TL’lik borç için 300 bin TL’lik arsanın tapusunu teminat olarak aldıkları tespit edildi. Çiftçinin 20 bin TL’yi geri getirmesi halinde zanlılar “Borcun ilk gün o kadardı, şimdi 40 bin TL. Getirmezsen sen de ailen de yanarsınız” diyerek tehdit ediyordu. Borç alan çok sayıda çiftçi yüzde 100 faizle geri ödeme yapmayı kabul ediyordu.

Haberin Devamı

AA