Ekonomi Çiftçi faturayı hasat zamanı ödeyecek

Çiftçi faturayı hasat zamanı ödeyecek

Paylaş
Çiftçi faturayı hasat zamanı ödeyecek

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından yapılan düzenleme ile çiftçilerin elektrik faturalarını anlaşma sağlanan bankalar ödeyecek.

Çiftçiler ise hasat zamanı bankalara bu parayı topluca ödeyecek. ÇEDAŞ’ın 2 banka ile imzaladığı protokol sonrasında, tarımsal sulama abonelerinin aylık elektrik borçlarını Halk Bankası ve Şekerbank karşılayacak.

Haberin Devamı

ÇEDAŞ Müdürü Fatih Durmuş, Sivas ÇEDAŞ binasında düzenlenen toplantıda, çiftçilerin talepleri doğrultusunda bankalarla görüşerek bir çözüm yolu ürettiklerini söyledi. Durmuş, "Çiftçilerimizden bize, elektrikten kaynaklanan borçların hasat ve ürün mevsiminde ödenmesi yönünde talep geldi. Yani şeker fabrikasının pancar ürün bedellerinin ödenmeye başladığı tarihte ödeme yapmak istediler. Bizler de bunun bir değerlendirmesini yaptık ve bankalarla görüştük. Şu ana kadar Halk Bankası ve Şekerbank ile bir protokol imzaladık. Diğer bankalarla da görüşmemiz devam ediyor. Çiftçilerin aylık tüketim borçlarını bankalar karşılayacak. Hasat zamanı da çiftçiler bankaya olan borçlarını ödeyecekler" dedi.