Ekonomi Çiftçilere borç ve elektrik müjdesi

Çiftçilere borç ve elektrik müjdesi

Paylaş
Çiftçilere borç ve elektrik müjdesi

Kooperatiflere borçlu 98 bin 314 çiftçinin borçları yeniden yapılandırılıyor

BASİT FAİZ UYGULANACAK

Haberin Devamı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB), 98.314 çiftçinin borcunun yeniden yapılandırıldığını açıkladı.

Açıklamaya göre 1 Haziran itibarıyla yasal takipte borcu olan ve müracaat eden ortakların (kefil ve varisler dahil) borçlarına, vade tarihinden yapılandırma tarihine kadar temerrüt faizi yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde faiz uygulanacak.

İKİ YILDA İKİ EŞİT TAKSİT

Ortaklar bugünden itibaren kooperatiflere borç yapılandırması için başvurabilecek. Bu suretle hesaplanacak yeni borçlar, defaten (bir kerede) ödenebileceği gibi yeni borcun yüzde 30’u peşin, kalanı 2 yılda 2 eşit taksit halinde ödenebilecek.

Borcunu taksitlendiren ortaklarla ilgili olarak, daha önceden mal beyanında bulunmama gibi nedenlerle açılacak davalardan vazgeçilecek.

Haberin Devamı

ELEKTRİKLER DE AÇILACAK

Bu arada Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Halis Uysal, borç nedeniyle tarımsal sulamada kullandıkları elektrikleri kesilen çiftçilere kolaylık sağlandığını açıkladı.

Manisa’da bir açıklama yapan Uysal, “31 Aralık 2009’a kadar birikmiş borçların faizleri silinecek. Ana borcun ilk taksitini yatırıp 3 yılda ödemeyi taahhüt eden çiftçinin elektriği bugünden açılacak” dedi.