Gündem Çiftlik Bank'a el konuluyor

Çiftlik Bank'a el konuluyor

Paylaş
Çiftlik Bank'a el konuluyor

Savcılık, Çiftlik Bank hakkında arama ve el koyma işlemlerini başlattı

İşte Cumhuriyet Savcılığından yapılan açıklama: Kamuoyunda "çiftlik bank" olarak bilinen sisteme katılımcı olarak para yatıran 20 müştekinin yapmış olduğu başvurular neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2018/1975 soruşturma sayılı dosyası üzerinden 12.03.2018 tarihinde nitelikli dolandırıcılık, suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçlarından soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda, ilgili şirketin İnegöl'de bulunan işletmelerinde 13.03.2018 tarihinde arama ve el koyma işlemlerine başlanmıştır. Başsavcılığımızca şirketin malvarlığını üçüncü şahıslara devir ve temlik yoluyla kaçırmasının önlenmesi maksadıyla gerekli tedbirler alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÇİFTLİK BANK TABELALARI SÖKÜLDÜ


On binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan ve haklarında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank'ın Bursa'nın İnegöl ilçesindeki çiftliğinde iki gece önce yaşanan gerginliğin ardından güvenlik tedbirleri artırılırken, yönetime kayyum atanacağı öğrenildi.

Jandarma özel harekât (JÖH) ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince güvenliği sağlanan Sungurpaşa Mahallesi'ndeki büyükbaş hayvan tesisinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri tarafından hasar tespiti yapıldı, hayvanlar sağlık kontrolünden geçirildi.
Bakanlığın bütün Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’deki Çiftlik Bank büyükbaş tesisine el koymasının ardından Çiftlik Bank tabelaları söküldü. Çiftlik Bank tesislerinin bulunduğu il ve ilçelerdeki başsavcılıklarca adli çalışmalar yapılmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca bütün Türkiye’deki tesislere kayyum tayin edileceği öğrenildi.


Çiftlik Bank Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal Aydın kimdir?