Gündem Çiftlik Bank'a üyesi çok diye güvenmiş

Çiftlik Bank'a üyesi çok diye güvenmiş

Paylaş
Çiftlik Bank'a üyesi çok diye güvenmiş

Mehmet Aydın, internette kurduğu ‘Çiftlik Bank’a üye olan 80 bin kişiden 511 milyon lira toplayıp kaçmıştı. Bir mağdur “Çiftlik Bank’ın neyine güvendiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Üye sayısına baktım. Çoktu. Bu kadar insanın aptal olamayacağını düşündüm.”

ASIL İŞİ OVERLOKÇULUKMUŞ


İnternette kurduğu ‘Çiftlik Bank’ ile 500 bin üyeye ulaşan Mehmet Aydın’ın (27) Uruguay’a kaçıp inşaat işi yaptığı belirlenmişti. Kendisini Türkiye’ye ‘yazılımcı’ diye tanıtan Mehmet Aydın aslında overlokçuymuş. Bir süre işini yapmış, 2013’te ise Bursa’da bir lokantada bulaşıkçılığa başlamış. Patronu yusuf Sabahyıldızı “Çok garibandı. Kirasını biz öderdik. Bunları nasıl yaptı anlamadık” dedi.



Eşi Sıla Aydın önceki gün tutuklanmıştı.

DOLANDIRICILAR YİNE DEVREDE


Mehmet Aydın bir dönem de yine internette ‘insanları çıplak gösteren gözlük’ satmış. Bu arada Çiftlik Bank’a para kaptıranlar telefon dolandırıcılarının da iştahını kabarttı. Mağdurları “Paranızı kurtarırız” diye arayıp 500 TL ya da kredi kartı bilgilerini istedikleri belirlendi. İddiaya göre; 1500’den fazla mağdur bu dolandırıcılara da para kaptırdı.


TOSUNCUK RAPÇİLİĞE DE SOYUNMUŞ


Mehmet Aydın, geçmişte sosyal medyada ‘Eren Çakar’ ismini kullanıyormuş. ‘Egoman’ ismiyle rap şarkılar söyleyip youtube’dan yayınlamış.