Gündem Çiftlik Bank Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal Aydın kimdir?

Çiftlik Bank Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal Aydın kimdir?

Paylaş
Çiftlik Bank Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal Aydın kimdir?

Çiftlik Bank'ın kurucusu 27 yaşındaki Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal Aydın bugün teslim oldu. Türkiye'nin gündemine oturan Çiftlikbank skandalının ardından herkes Mehmet Aydın ve karısı Sıla Aydın kimdir? sorularını merak eder oldu. Genç işletmeci Mehmet Aydın'ın tüm paralarını alıp önce Dubai'ye oradan da Uruguay'a kaçtığı iddia edildi. Sıla Aydın'ın internette ses kayıtları da ortaya çıktı. Binlerce vatandaş çiftlikbanka yatırdıkları paralarını geri alabilmek için mahkemeye başvurdu. Mehmet Aydın yakalandı mı? Son bilgiler haberimizde...

Tüm Türkiye Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal Aydın kimdir diye merak ediyor. Birçok vatandaşı dolandırıp kaçan Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal Aydın bugün teslim oldu. Hemen ardından da ses kayıtları internette düştü. Çiftlik Bank soruşturması kapsamında kayıplara karışan şirket sahibi Mehmet Aydın'ın, 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. Peki Sıla Aydın kimdir? Eşi Mehmet Aydın'ın nerede olduğunu söyleyecek mi? Çiftlik Bank ile ilgili gelişmeler haberimizde yer alacak... Geçtiğimiz günlerde Çiftlik Bank'a milyonlarca para yatıran ve mağdur olan vatandaşlar Çiftlik Bank'ın Bursa'daki bayisine gitmiş ve orada bulunan hayvanlara el koymak istemişti. Yetkililer ile vatandaşlar çıkan arbadeye polisler engel olmuştu. Bayinin genel müdürü "Ben de dolandırıldım" deyince ortalık karışmış ve vatandaşlar bu duruma isyan etmişti. Zorla çıkarılan hayvanlar tekrar işletmeye koyulmuştu. Vatandaşlar verdikleri paralarını ya da hayvanlarını geri istiyorlar. Mehmet Aydın'ın ise Uruguay'a kaçtığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

SILA SOYSAL AYDIN KİMDİR

Sıla Aydın'ın 20 yaşında olduğu öğrenildi. Soysal facebook hesabında kendisini bir ajansa kayıtlı oyuncu olarak gösteriyor. Mehmet Aydın ile Sıla Aydın'ın ocak ayında boşandığı iddia edilmişti fakat. Av. Yörük, açıklamasında “Mehmet Aydın ile bir yıl kadar önce evlenen Sıla Aydın’ın bu kişiden anlaşmalı boşanma niyeti vardı. Ancak bir türlü kendisine ulaşamadık. Türkiye’ye de gelmeye korkuyor. Aylık 5 bin lira nafaka talebimiz vardı. Buna bile yanaşmadı. Bu nedenle bugün mahkemeye çekişmeli boşanma dilekçemizi sunacağız. Sıla Aydın ayrıca bugün koruma kararı başvurumuz olacak” dedi.


SILA AYDIN'IN SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Çiftlik Bank vurgununu yapan Mehmet Aydın 'ın 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın (Sıla Soysal) emniyete teslim olmadan bir gün önce mağdurlardan biriyle yaptığı telefon görüşmesinde her şeyi tek tek anlatıyor. İnternette yayımlanan görüşmenin ses kaydında Sıla Aydın, Mehmet Aydın dışında iki kişinin daha adını veriyor. Ve yurt dışında eşinin ve ortaklarının kurduğu sahte şirketlerden bahsediyor. İşte sıla Aydın'ın internette yayımlanan o ses kaydı.



SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYIN

MEHMET AYDIN NEREDE?

Çiftlikbank'ın en güçlü bayilerinden olan F.T SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Çok pişmanız. Bize her şeyin düzeleceğini söylemişlerdi. 2 aydır ödeme alamıyorduk. Çok kâr vaad ettiler. Sadece benim içeride 400 bin liram var. Sisteme 1 milyon TL yatıranlar oldu. Aydın ile son 5 gündür irtibat kesilmişti. Önce Dubai'ye sonra da Urugay'a gitmiş. Hiç kimse parasını alamıyor. Bankalarda tek kuruş bırakmamışlar " açıklaması yaptı. Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyelerinden Cemal Çolak, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul’da ikametine yapılan operasyonda gözaltına alınarak Sakarya’ya getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Cemal Çolak, adliyeye sevk edildi

Geçtiğimiz günlerde, Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki, Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisinde, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konulmuştu.

Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Çiftlik Bank’ın yönetim kurulu üyelerinden Cemal Çolak’ın (35) İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan ikametine operasyon düzenlenerek gözaltına alındı.

ÇİFTLİK BANK TABELALARI SÖKÜLDÜ

On binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan ve haklarında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank'ın Bursa'nın İnegöl ilçesindeki çiftliğinde iki gece önce yaşanan gerginliğin ardından güvenlik tedbirleri artırılırken, yönetime kayyum atanacağı öğrenildi. Jandarma özel harekât (JÖH) ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince güvenliği sağlanan Sungurpaşa Mahallesi'ndeki büyükbaş hayvan tesisinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri tarafından hasar tespiti yapıldı, hayvanlar sağlık kontrolünden geçirildi.

Bakanlığın bütün Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’deki Çiftlik Bank büyükbaş tesisine el koymasının ardından Çiftlik Bank tabelaları söküldü. Çiftlik Bank tesislerinin bulunduğu il ve ilçelerdeki başsavcılıklarca adli çalışmalar yapılmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca bütün Türkiye’deki tesislere kayyum tayin edileceği öğrenildi.



MEHMET AYDIN KİMDİR?

27 yaşındaki Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın’ın asıl işi olan arıcılıkla geçimini sağlarken bu projeyi üretti. Çiftlik Bank'ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı.