Tavuğu pişirmeden önce yıkıyorsanız bu alışkanlığından vazgeçin! Birleşik Krallık Gıda Standartları Dairesi, tavuğun pişirmeden önce yıkanmasının zararlı olduğunu açıkladı. Sebebi ise oldukça basit Tavuğun üzerinde bulunan kampilobakter bakterileri, tavuğu yıkadığınızda su damlaları yoluyla çalıştığınız alana, üzerinize ve etrafa yayılır. Çiğ tavukta bulunan bu tür bakteriler, ciddi sinir hasarına ve komplikasyonlara neden olabiliyor. Bu nedenle uzmanlar çiğ tavuğun paketinin açıldıktan sonra bir an önce pişirilmeye hazırlanması ve yıkanmaması gerektiğini vurguluyor. Tavuk, gıda zehirlenmesine neden olan besinlerin başında geliyor. Zehirlenmenin belirtileri; ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak belirtiliyor. Çoğu vaka yalnızca birkaç gün sürüyor ancak gıda zehirlenmesi uzun vadede bağırsak sendromu ve sinir sistemini etkileyen Guillain-Barre gibi sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Bu tip rahatsızlıkların ölüme de neden olabileceği belirtiliyor. En büyük risk grubu 5 yaş altı çocuklar ve ileri yaştaki yetişkinler. (Milliyet)