Gündem Cihaner dosyası Yargıtay yerine Diyarbakır'a gitti

Cihaner dosyası Yargıtay yerine Diyarbakır'a gitti

Paylaş
Cihaner dosyası Yargıtay yerine Diyarbakır'a gitti

Cihaner dosyası Yargıtay yerine Diyarbakır'a gitti

Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in dosyasını Yargıtay’ın istemine rağmen ikinci kez Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Haberin Devamı

Erzincan’da irtica ile mücadele eylem planını uyguladıkları iddiasıyla haklarında Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmaktan dava açılan Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Cumhuriyet Başysavcısı İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu 14 kişinin dosyasını, Yargıtay’da görülen dosya ile birleştirmek için Yargıtay 11’nci Ceza Dairesi istemişti.

Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi Başkanlığına bugün bir yazı gönderen Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Karatay, davada müşteki olan Ahmet Demir’in avukatı Muhammed Hatip Dursun’un 21 Mayıs günü verdiği dilekçe ile mahkeme heyetinin reddi talebinde bulunduğunu hatırlattı. CMK’ya göre hakimin reddini isteyebilecekler arasında müşteki ve vekilinin sayılmadığını, talebin duruşma süresinden sonra yapıldığını kaydeden Mahkeme Başkanı, istemin kabul edilmediğini bildirdi. Müşteki vekilinin 4 Haziran günü karara itiraz etmesi üzerine mahkemenin 7 Haziran günü karara itirazı yerinde bulmadığını ifade eden Mahkeme Başkanı, bu konuda karar vermek için dosyayı 9 Haziran günü ikinci kez Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Erzincan Ergenekon davası kapsamında tutuklanan ve görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, imar kirliliğine neden olmak suçlamasıyla Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi'nde de yargılanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in Erzurum’daki Ergenekon dosyasının ikinci kez Diyarbakır’a gönderilmesi nedeniyle 11 Haziran günü Ankara’da yapılacak duruşmada iki davanın birleştirilme olasılığı da büyük ölçüde ortadan kalkmış oldu.

Öte yandan Erzincan Ergenekon silahlı terör örgütü davasında Başsavcı İlhan Cihaner’le birlikte Eskişehir eski İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Jandarma Binbaşı Nedim Ersan, Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut, MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir, MİT görevlileri Kıvılcım Üstel, Sadri Barkın İnce, Astubaylar Şenol Bozkurt, Murat Yıldız, Orhan Esirger tutuklu bulunuyor. Davada Orgeneral Saldıray Berk ile birlikte Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Av bayisi Yaşar Baş, Astsubay Ahmet Saraçlar ise tutuksuz olarak yargılanıyor. İfade vermeyen ve duruşmalara katılmayan Orgeneral Berk ile birlikte 13 kişi hakkında 7,5 ile 15 yıl, Başsavcı Cihaner hakkında ise 5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

Haberin Devamı