Siyaset Cihaner suçlamaları reddetmiş
Paylaş
Cihaner suçlamaları reddetmiş

Cezaevinde Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le görüşen CHP heyeti, ziyaret sonrası bir açıklama yaptı

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, cezaevi çıkışında gazetecilere görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cihaner’i ziyaretinde, "Neyle suçlandığını, sorguda neler olduğu, cezaevi koşulları" yönünde konuştuklarını ifade eden Ersin, şunları kaydetti: "Cemaatler üzerine yaptığı bir soruşturma yüzünden Ergenekon üyesi olduğuyla bağdaştırmak için mücadele ediyorlar.

’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ içinde bağlantısı olduğunu öne sürmüşler. ’Albay Dursun Çiçek’i tanıyor musun?’ diye birkaç kez sormuşlar. Bu çalışmayı görevi olduğu için başlatmış. Ve sonuca ulaşmak için çalışmış."

Sivas Milletvekili Erol Tınastepe de, cezaevi koşullarından söz ederek, sadece günde 2 saat sıcak su verildiğini, Başsavcı Cihaner’in de çalıştığı yerlerde böyle bir uygulama olmadığını aktardığını ifade etti. CHP’li milletvekilleri daha sonra Erzurum Adliye Sarayına geldi.

"HİÇBİR SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ"

Ersin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada ise Başsavcı Cihaner’in sağlık durumunun iyi olduğunu ve moralinin yerinde olduğunu, kendisine isnat edilen suçları kesinlikle kabul etmediğini belirtti.

Başsavcı Cihaner’i yapılan uygulamanın hukuka aykırı olduğunu savunan Ersin, konuşmasına şöyle devam etti: "Hakimler ve Savcılar Yasası’nın 88. maddesine göre, ’bir savcının makamı suçüstü halinde aranabilir’, bu çok açık. Halbuki burada suçlamalar gizli tanık beyanlarına dayandırılıyor.

"ERGENEKON'LA BAĞLANTILANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Ergenekon’la bağlantılandırılmaya çalışılıyor. Bu soruşturmanın Dursun Çiçek tarafından yazıldığı ileri sürülen ama hale ne olduğu belli olmayan ’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın Erzincan’daki uygulaması olduğu iddia ediliyor.

Özel yetkili savcı demek, sonsuz yetkili demek değildir. Özel yetkili savcının da uyması gereken kurallar vardır. Hukuk adamı asla hukuk dışına çıkmaz."

Ersin, bu ziyaretin ardından Ankara’ya geçerek hazırlayacakları raporu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a sunacaklarını kaydetti.

2

Haberin Devamı