Gündem Cihaner'e 'paralel' soruşturma bilmecesi

Cihaner'e 'paralel' soruşturma bilmecesi

Paylaş
Cihaner'e 'paralel' soruşturma bilmecesi

Terör örgütü üyesi olmakla suçlanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner mahkemede, hakkında paralel bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sordu

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’na ilişkin davada ‘paralel bir soruşturma’ yürütülüp yürütülmediği tartışması yaşandı.

Tutuklu sanık Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, mevcut davanın dışında özel yetkili savcıların kendisi hakkında ‘paralel’ bir soruşturma daha yürütüldüğünü öne sürdü.

Cihaner “Hakkımda soruşturma olmadığı bir dönemde fotoğraflarım çekilmiş. Eski koruma polisim geçtiğimiz günlerde Erzurum’a getirilerek ifadesi alındı. Benimle ilgili devam eden bir soruşturma var mı?” diye sordu.

Cihaner’e yanıt veren Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, “Evet bir soruşturma devam ediyor ancak gizlilik kararı var. Tamamlandığında mahkemeye sunacağım” dedi.

Avukatlar: Yasaya aykırı

Cihaner’in avukatları, savcının yasaya aykırı hareket ettiğini, davaya paralel bir soruşturma yürütemeyeceklerini belirtti.

Öğleden sonraki oturumda söz alan Başsavcı Vekili Taner Aksakal, önceki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Taner Aksakal, yargılananlarla ilgili yeni bir soruşturma bulunmadığını kaydetti.