Siyaset Cihaner'in adaylığı neden geç geldi?
Paylaş
Cihaner'in adaylığı neden geç geldi?

Kılıçdaroğlu İlhan Cihaner'in adaylığı hakkında ilk kez Uğur Dündar'a konuştu... Cihaner ise adaylığıyla ilgili ilk mesajını verdi: Herşey Denizli ve Türkiye için

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Başsavcı İlhan Cihaner'in CHP Denizli örgütü tarafından 2. sırada kontenjan adayı olarak gösterilmesi ile ilgili ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu Cihaner'in adaylığı ile ilgili süreci Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'a anlattı.

Haberin Devamı

CHP lideri, Cihaner'in adaylığının neden baştan açıklanmadığı yönündeki soruya, "Aslında bir gecikme yok. Bazı adaylarla ilgili kamuoyu yoklaması yapıldı. Bu yoklamaların bize dönüşü biraz gecikmeli oldu. Normal süreçte aday olması düşünülüyordu ancak böyle oldu. Bu da bizim için çok önemli çok güzel, umarım Denizliler Sayın Cihaner'i kucaklayacaklardır. Zaten örgüte de sorduk biz 'İlhan Bey olabilir mi?' diye; onlar da memnuniyetle karşıladılar.

Kılıçdaroğlu, parti meclisinde veya MYK'da İlhan Cihaner ile ilgili herhangi bir oylama yapılmadığını da sözlerine ekledi.

İŞTE CİHANER'İN İLK MESAJI

Ergenekon adıyla bilinen davanın tutuksuz sanıklarından Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, CHP'nin Denizli'den 2'nci sıra kontenjan adayı olarak gösterilmesinin ardından Denizli'reki seçmenlere ilk mesajını verdi. Cihaner "Seçim kampanyasında aday arkadaşlarımız ve CHP'nin Denizli teşkilatlarıyla omuz omuza çalışacağız. Bir- iki gün içinde partililerle kucaklaşacağım. Seçim kampanyamın sloganı 'Her şey Denizli ve Türkiye için' olacak" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul'da olduğunu ve bazı programlarının bitiminden sonra önümüzdeki hafta içinde Denizli'ye gelerek partililerle kucaklaşacağını belirten İlhan Cihaner şunları söyledi: "Aslen Karslıyım, Ankara'da büyüdüm. Denizli ve Ege'nin yabancısı değilim. Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde görevde bulundum. Denizli'de çok dostum var. Geçmişte çok kez Denizli'yi ziyaret ettim. Denizli'ye her gittiğimde mutlaka alabalık yerim. İstanbul'da önceden hazırlanmış programlarım var. Önümüzdeki hafta içinde Denizli'ye gitmeyi düşünüyorum. Denizlililer'le kucaklaşacağım."

"SEVDAMIZ BU ÜLKEYE HİZMET"

İlhan Cihaner, Denizli'den adaylığının parti tabanında heyecan yarattığına ilişkin basın yoluyla ve telefonlarla haberler aldığını da belirterek, "Hiçbir Denizlili beni yabancı olarak görmesin. Sonuçta sevdamız bu ülkeye hizmet etmektir. Ben bu ülkenin her köşesinde hizmette bulundum. Denizli'ye de büyük bir onurla milletvekili olarak hizmet edeceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

'PARTİ TABANIMIZ ÇOK MUTLU'

CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş da İlhan Cihaner adının kontenjan adayı olarak açıklanmasının ardından partide büyük heyecan yaşandığını belirterek şöyle dedi: "Büyük haksızlıklara uğramış olan Cihaner'i, Denizli bağrına basacak. Tabanımız ve teşkilatlarımız çok mutlu. Cihaner'in Denizlili olup olmaması çok önemli değil. Önemli olan Türkiyeli olmasıdır. Cihaner, Denizli'de gücümüze güç katacaktır."