Siyaset Cihaner'in adaylığına yapılan itiraz reddedildi
Paylaş
Cihaner'in adaylığına yapılan itiraz reddedildi

Denizli'de CHP'nin dördüncü sıradaki milletvekili adayı avukat Adil Demir'in, Denizli milletvekili aday listesinin 11 Nisan 2011 tarihli bildirimdeki haliyle kabul edilmesi yönündeki YSK'ya yaptığı itiraz reddedildi

Denizli’de CHP ön seçim yapmış ancak ikinci sırayı kontenjan adayına ayırmıştı. Ön seçim sonuçlarını olumlu bulan CHP Genel Merkezi sıralamayı değiştirmemiş ve YSK’ya ikinci olan Melike Basmacı Kayhan’ı kontenjan olarak göstermişti. Kontenjan aday adayı Prof. Dr. Mehmet Kocabatmaz ile partili Yılmaz Emik’in itirazı üzerine YSK, oy çokluğuyla ikinci sıraya kontenjan kullanılması gerektiğini ve kontenjan olarak belirlenen ismin ön seçime katılmış aday adaylarından olamayacağı yönünde karar verdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi de bu karar üzerine ikinci sıraya kontenjan adayı olarak İlhan Cihaner’i göstermiş, ikinci olan Melike Basmacı Kayhan’ı 3’üncü sıraya, 3’üncü sıradaki avukat Adil Demir’i 4’üncü sıraya yerleştirmişti. Bunun üzerine İlhan Cihaner’in adaylığıyla üçüncü sıradan dördüncü sıraya inen avukat Adil Demir, verilen kararın yeniden incelenmesi için YSK’ya itiraz dilekçesi vermişti. İlhan Cihaner’in adaylığını tehlikeye atan itiraz YSK’da görüşülerek reddedildi. YSK’nın kararıyla İlhan Cihaner’in adaylığı önündeki risk de sona ermiş oldu.

Denizli CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, İlçe teşkilatı olarak kararı bugün öğrendiklerini belirterek "İlhan Cihaner, partimizin Denizli’den ikinci sıra adayıdır" dedi. YSK’ya itiraz dilekçesi veren Denizli Barosu Eski Başkanı, CHP 4’üncü sıra milletvekili adayı Adil Demir ise, itirazı hukukçu olduğu için yaptığını belirterek, "Benim İlhan Cihaner’in şahsıyla ya da adaylığıyla bir sorunum yok. Partimizin kontenjan adayı İlhan Cihaner bize emanettir. Benim itirazım YSK’nın demokrasiyi daraltan kararına idi. Böyle bir itirazı yapmasam hukukçu olarak kendimle çelişirdim. YSK’nın kararıyla artık yapılacak birşey yok. CHP, Denizli’de dört milletvekilliği kazanarak YSK’ya en güzel cevabı verecektir" dedi.

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)