Gündem Cihaner'in kızının çizgi filmleri delil

Cihaner'in kızının çizgi filmleri delil

Paylaş
Cihaner'in kızının çizgi filmleri delil

Erzincan'daki Ergenekon davasında tutuklanan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in kızının izlediği 'Kırmızı Başlıklı Kız' ve 'Garfield' CD'lerinin de deliller arasında gösterildiği ortaya çıktı

NUMARALI SANIK

Doğru olup olmadığı henüz netleşmeyen ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın Erzincan’da uygulamaya konulduğu iddiası ile başlatılan soruşturmada Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner tutuklanmıştı. ‘Erzincan’daki Ergenekon’la ilgili açılan davada ‘Bir numaralı’ şüpheli 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, ‘İki numaralı’ şühpeli ise Başsavcı Cihaner gösterilmişti.

KLASÖRDE 659 BELGE

Erzurum Özel Yetkili 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istenen Başsavcı Cihaner’in 16 Şubat’ta evi de aranmıştı. Cihaner’in makamı, arabası ve üzerinde yapılan aramalarda delil niteliği taşıdığı bildirilen 659 belgeye el konulmuştu. İlhan Cihaner “Kızım Sıla’nın çizgi filmlerine bile el koydular” demişti. El konan 659 belge iddianamenin ek klasörlerinde yer aldı.

SILA’NIN FİLMLERİ

İddianamenin 14’üncü klasörünün 222’inci sayfasında delil sıralamasının 18, 19 ve 20’nci sırasında ‘Ergenekon Dosyaları DVD 1-2-3’ bulunuyor. Bilirkişiler tarafından incelemeye alınan CD, VCD, DVD’lerin içinde 90 tane müzik, 180 tane de sinema filmi yer alıyor. Deliller arasında İlhan Cihaner’in kızı Sıla’ya ait 50 kadar çizgi film CD’si de bulunuyor. CD’lerin içinde ‘Temel Reis’, ‘Kırmızı Başlıklı Kız’, ‘Garfield’, ‘Cindrella’, ‘Bugs Bunny’, ‘Alaattin ve Sihirli Lambası’ ve ‘Tarçın’ serisi filmleri yer alıyor. Sıla Cihaner’in ödevlerini kopyaladığı CD’lerin de deliller arasında gösterildiği öğrenildi.

YEMEK TARİFİ DE VAR

İlhan Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner’e ait olduğu bildirilen CD’lerde yer alan yemek tarifleri de deliller arasında gösterildi. Cihaner ailesine ait Mozart, Sezen Aksu, Mahsun Kırmızıgül, Mor ve Ötesi, Zülfü Livaneli, Ahmet Kaya, Neşet Ertaş, Zeki Müren ve Funda Arar’a ait müzik CD’leri de iddianamenin ek klasörleri içinde yer buldu.

EL BOMBASI İSTEMİŞ

İddianamenin ek klasörlerinde İlhan Cihaner’le ilgili çarpıcı bölümler de bulunuyor. Ek klasördeki bilgiye göre Erzincan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Cihaner’in makamını bastıktan sonra özel yetkileri kaldırılan Savcı Osman Şanal’a şunları söylüyor: Ben ve İlhan Cihaner, Alay Komutanı Ali Tapan’ın makamında toplandık. Cihaner, ‘İliç Savcısı Bayram Bozkurt ve Erzurum Savcısı Osman Şanal hakkında iki muhbir dinledim. Bu savcılar, tanıklardan para karşılığı mühimmat istemiş. İliç Savcısı’na suçüstü yapmak için el bombası gerek. Müdürüm bana 3-5 tane el bombası getirir misin?’ diye sordu. Ben de ‘Bizde yok ’ diyerek Cihaner’in komplo için istediği bomba talebini geri çevirdim.

Hümeyra PARDELİ/DHA

2