Dünya Cihatçılar İngiltere'deki Müslüman kızları Facebook'ta nasıl etkiliyor?

Cihatçılar İngiltere'deki Müslüman kızları Facebook'ta nasıl etkiliyor?

Paylaş
Cihatçılar İngiltere'deki Müslüman kızları Facebook'ta nasıl etkiliyor?

Eskiden radikal İslamcı bir grupta yer almış bir genç kadın, radikal İslamcı örgütlerin İngiltere'deki Müslüman kızları, 'çekici' erkekleri kullanarak kazanmaya çalıştığını söyledi

BBC'ninsnight programına konuşan genç kadın, kimliğini gizlemek için gerçek adı yerine Ayşe adını kullandı ve görüşlerinin artık farklı olduğunu söyledi. Genç kadın, önceden aynı çatı altında olduğu kişilerin IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) militanı Cihatçı John'u 'idol' olarak gördüklerini düşündüğünü belirtti.

Haberin Devamı

IŞİD'in (Irak Şam İslam Devleti) paylaştığı videolarda, Batılı rehineleri öldürürken görülen militanı 'Cihatçı John'un kimliği belli oldu.

Geçtiğimiz günlerde İngiliz vatandaşı üç kız öğrencinin muhtemelen Suriye'deki cihatçı örgütlere katılmak üzere evlerinden ayrılmaları İngiltere'deki Müslüman kızların neden böyle bir tercihte bulunduğuna dair tartışma yaratmıştı.

Bugün 20'li yaşlarının başında olan, Midlands'te yaşayan Ayşe, cihatçılarla ilk olarak öğrencilik yıllarında, 16-17 yaşlarındayken tanıştığını söylüyor.

'BU GÜZELLİĞİ ÖRTME ZAMANI'

Genç kız, IŞİD'in Irak ve Suriye'de bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinden önce radikalleşmiş ve El Kaide ile Eşşebab'a yakınlık duymuş.

Ayşe, bir adamın Facebook'tan mesaj gönderdiğini, kendisinin 'çok çekici olduğunu' söylediğini ve "Şimdi, bu güzelliği örtme zamanı, çünkü sen çok değerlisin" diye konuştuğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Bu mesajın tacizkâr bir mesaj olduğunu söyleyen Ayşe, bununla birlikte bu sözlerin kendisini etkilemek için en iyi olduğunu, çünkü dini inançları kullandığını ve adamın kendisine, itaat etmemesi durumunda cehenneme gideceğini söylediğini aktarıyor.

Ayşe, bununla birlikte karşılaştığı durumda "korku kadar cazibenin de bulunduğunu" söylüyor.

"Bir genç kız olarak çekici biriyle yakınlaşmak istediğini" söyleyen Ayşe, YouTube'deki tüm videolardaki cihatçı erkeklerin de çekici göründüğünü belirtiyor.

Ayşe, söz konusu dönemde içinde bulunduğu anlayışın "ölmeden önce böyle biriyle birlikte olmak, bu kişi şehit olarak öldüğünde de onunla cennette buluşmak olduğunu" söylüyor.

Ayşe, ilerleyen dönemde görüşlerini değiştirmesinin iki temel nedenininse "kadına karşı adaletsizlik ve grup mensuplarının gidip Müslüman olmayanları öldürmelerinin gerekliliği olduğunu" söylüyor.