Ekonomi Çikolatanın ambalajı her şeyi anlatıyor

Çikolatanın ambalajı her şeyi anlatıyor

Paylaş
Çikolatanın ambalajı her şeyi anlatıyor

Çikolatanın ambalajı her şeyi anlatıyor

Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Elif Çoban, ambalajının üzerinde kokolin veya kakao kaplı çikolata yazan ürünlerin gerçek çikolata olmadığını belirterek, tüketicilerin, ürünün markasına ve üreticisine özellikle dikkat etmelerini kokolin yerine, daha sağlıklı ve lezzetli olan gerçek çikolatayı tercih etmelerini önerdi.

Haberin Devamı

Çoban, yazılı açıklamasında, yılda yaklaşık 42 bin ton çikolata ürettiklerini ve ikramlık çikolata kategorisinde "Türkiye’de pazar lideri" olduklarını kaydederek, 100’e yakın farklı ikramlık çikolata çeşidiyle girdikleri kurban bayramından "yine" pazar lideri olarak çıkmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bayram dolayısıyla, ulusal zincir mağazaların yanı sıra, yerel zincir marketlerde de ürünleri ile yer aldıklarını belirten Çoban, "Bayramlar sektör için ciddi bir öneme sahip. Geçtiğimiz yılda Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde Türkiye çapındaki toplam ikramlık çikolata satışı tüm yıllık satışın yüzde 40’ını bulmuştur. Bu yüzde 40’lık satışın yüzde 20’sini tamamen Şölen Çikolata ürünleri oluşturmuştur" dedi.

Haberin Devamı

Çoban, tüketicilerin çikolata alırken öncelikle ürünün markasına ve güvenilirliğine önem vermesi, benzer ambalajlar kullanılarak piyasaya sunulan taklit ürünlerden sakınmaları gerektiğinin altını çizerek, şu önerilerde bulundu:

"Ambalajının üzerinde kokolin veya kakao kaplı çikolata yazan ürünler gerçek çikolata değildir. Bu anlamda da tüketicilerin, ürünün markasına ve üreticisine özellikle dikkat etmelerini kokolin yerine de daha sağlıklı ve lezzetli olan gerçek çikolatayı tercih etmelerini öneriyorum."