Gündem Çıldırlıların tren heyecanı: Yollara döküldüler

Çıldırlıların tren heyecanı: Yollara döküldüler

Paylaş
Çıldırlıların tren heyecanı: Yollara döküldüler

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattından geçen ilk treni görmek için yollara dökülen Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da içerisinde olduğu treni alkışlarla karşıladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Qurbanov, Gürcistan Demiryolları Başkanı Mamuka Bakhtadze ve Kazakistan Demiryolları Başkanı Kanat Alpispayev, 19 Temmuz günü Kars Tren Garı'ndan tarihi yolculuğu başlatırken, Ardahan yöresinde büyük heyecan yaşandı.

Ardahan sınırları içinden ilk kez tren geçeceğini öğrenenler, Çıldır’ın Karakale köyü yakınlarına hareket etti.


SAATLERCE TRENİN YOLUNU GÖZLEDİLER


Sabahın erken saatlerinden itibaren otomobil ve traktörlerle akın edenler, saatlerce trenin yolunu gözledi. Kars’tan hareket eden Arpaçay ilçesi ve Çıldır Gölü yakınından geçen tren, Karakale köyüne düdük çalarak girdi. Çok sayıda kişinin toplu olarak bulunduğu yerde duran trenden ilk olarak Bakan Ahmet Arslan indi. Alkışlarla karşılanan trenden inen Bakan Arslan, kutlamaları kabul etti ve halkla bir süre sohbet etti. Çok sayıda kişi özçekim yaptı ve cep telefonlarıyla görüntü aldı.



Bakan Arslan ve bareberindekiler, daha sonra bitince 5 kilometreyi bulacak olan tünelle sınırı geçerek Gürcistan’ın Ahırkelek kasabasına gitti.


'GÖÇÜ TERSİNE DÖNDÜRECEK'


İlk trenin gelmesi sırasında yaşanan sevgi gösterilerini değerlendiren Çıldırlılardan Bahattin Özcan, "Tren, sosyo ekonomik, kültürel yönden bölgemizin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak. Beklentimiz çok. Bu tren yolunun, göçü tersine döndüreceğine inanıyorum. Bölge ekonomisine de çok büyük katkıları olacaktır" diye konuştu.



Kars’tan Gürcistan sınırına kadar 76 kilometrelik demiryolu hattı ve Gürcistan’daki bağlantılar tamamlandığında Türkiye ve Gürcistan’dan gidip gelenler sınıra yapımı devam eden 5 kilometrelik tüneli kullanacak.



Dinçer AKTEMUR / ÇILDIR (Ardahan), (DHA)