Dünya Çıldırtan IŞİD yorumu

Çıldırtan IŞİD yorumu

Paylaş
Çıldırtan IŞİD yorumu

İtalya'da en büyük muhalefet partisi konumundaki 5 Yıldız Hareketi'nden bir milletvekilinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD, yeni adıyla 'İslam Devleti') örgütüyle ilgili bir yazıda, 'Ne yazık ki isyan edenlerin elinde kalan son silah terörizmdir. Üzücü ama gerçek bu' demesi tepki çekti

5 Yıldız Hareketi (M5S) milletvekili ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komsiyonu Başkan Yardımcısı Alessandro di Battista, M5S’nin lideri Beppe Grillo’nun internet bloğunda dün bir yazı yayımladı.

Di Battista, "IŞİD: Ne yapmalı?" başlıklı yazısında Ortadoğu’daki sorunları Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünden itibaren yaşanan gelişmelere dayandırdı. Yazıda, Irak’taki mezhep çatışmalarının da o dönemdeki toprak paylaşımından kaynaklandığı belirtildi. Milletvekili şöyle devam etti:

"Teröristleri, kendileriyle masaya oturup tartışmanın mümkün olmadığı insanlık dışı bir nesne gibi görmeyi bırakmalıyız. İnsansız hava taşıtlarının ve silahlanmadaki dengesizliğin hüküm südüğü bir çağda ne yazık ki isyan edenlerin elinde kalan son silah terörizmdir. Üzücü ama gerçek bu."

BENİM DE KÖYÜMÜ BOMBALASALAR...


"Benim de köyümü uzaktan kumandalı hava araçlarıyla bombalarlarsa, kendimi savunmak için şiddet içermeyen tekniklere (ki en iyisi de bunlardır) başvurmak dışında tek bir seçeneğim kalır: üzerime patlayıcı yükleyip halkın arasında kendimi havaya uçurmak. Bu eylemleri haklı göstermeye ya da onaylamaya çalışmıyorum. Sadece anlamaya çalışıyorum."

Di Battista’nin bu sözleri hem siyaset dünyasından hem de internette yorum yapan okurlardan tepki topladı.

GÜNEŞ ÇARPMIŞ!


İktidardaki Demokratik Parti’den (PD) milletvekili Ernesto Carbone "Her şeyin bir sınırı vardır ve Di Battista terörizme ahlaki gerekçe bularak sınırı aştı" dedi. PD’li bir başka milletvekili Stefano Pedica ise Di Battista’nın "güneş çarpmasına" maruz kaldığı yorumunu yaptı.

Yurttaş Seçimi partisinden Gianfranco Librandi de 5 Yıldız Hareketi milletvekilinin bu sözleriyle "İslami terörün masum kurbanlarının anısına hakaret ettiğini" savundu.

O ZAMAN SEN IRAK'A GİT


Sosyal medya ve haber sitelerinde yazılan yorumlarda ise Di Battista’ya çok sayıda "O zaman sen Irak’a git!" şeklinde tepki mesajları paylaşıldı.

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı