Cumartesi Postası Çilekle çeşitli lezzetler yaratmak için

Çilekle çeşitli lezzetler yaratmak için

Paylaş
Çilekle çeşitli lezzetler yaratmak için

Şimdi tam zamanı çilek yemenin, onunla reçel ve çeşitli tatlılar yapmanın. İşte birkaç kolay tarif

Çilekli tart
Malzemeler (hamur için)
Yarım kilo çilek
2 su bardağı un
Bir tutam tuz
50 gr. margarin
2 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı süt

Krema için

1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım kilo süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya

Yapılışı
Unu eleyin. Elediğiniz unun içine oda hararetinde yumuşamış margarin ile tuzu katın ve yoğurun. Yoğururken önce toz şekeri hemen ardından sütü ilave edin.
İyice yoğrulduktan sonra hamuru hafif un serptiğiniz düz bir tezgaha alın. Bir merdane ile 2 cm. kalınlığında açın. Ve açtığınız hamuru yağladığınız bir tart kalıbına yerleştirin.

180 derece ısıtılmış fırında üzeri altın rengine dönünceye kadar pişirin. Ayrı bir kapta yarım kilo süt, 2 yemek kaşığı tereyağ, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı toz şekeri ve vanilyayı karıştırıp pişirin.
Pişince ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Soğunca bu karışımı tart hamurunun üzerine dökün. En üste de bol çilek koyun.

Çilek reçeli
Malzemeler
1 kilo çilek
6 bardak toz şeker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
Çilekleri iyice yıkadıktan sonra bir tencereye bir kat çilek bir kat şeker şeklinde dizin. Bu karışımı bir gece bekletin ve ertesi gün hafif ateşe koyun.
Şekeri eriyip kaynamaya başlayınca limonu ekleyip hafifçe kaynamaya bırakın. Koyulaşıncaya kadar kaynatın.

Çilekli dondurma
Malzemeler
1 kg çilek
1 su bardağı şeker
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
2 adet yumurta akı
1 çay bardağı şeker.

Hazırlanışı

1 kilo çilek ile 1 su bardağı şekeri mikserde çırpın. Bu karışımdan bir kase ayırın. Başka bir kapta 2 poşet krem şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın.
2 adet yumurta akı ile de 1çay bardağı şekeri ayrı bir kapta çırpın. Sonra 3 ayrı karışımı birleştirip karıştırın. Ve donmaya bırakın.

Çilek cildi güzelleştirir
Çilek cilt güzelliği için de önemli bir meyva. Cilt lekelerini açar, içindeki yüksek antioksidan cildi canlandırır.

İşte her tip cilde uygun bir maske
Malzemeler
2 adet orta boy olgun çilek
1 tatlı kaşığı taze kaymak
1 tatlı kaşığı doğal süzme bal

Hazırlanışı
Çilekleri püre haline getirdikten sonra içine kaymak (ya da yoğurt) ve balı ilave ederek karıştırın ve kalın bir maske elde edin.
Bu karışımı göz çevreniz hariç, önceden temizlemiş olduğunuz yüzünüze ve boynunuza sürün.
10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık bir suyla yıkayın. Bunu sık sık tekrarlarsanız sonuç mucizevi olacak.

3

Haberin Devamı