Dünya Çılgın bira festivali başladı

Çılgın bira festivali başladı

Paylaş
Çılgın bira festivali başladı

Almanya'da bu yıl 177'ncisi düzenlenen Oktoberfest'te hedef 7 milyon litre bira

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Münih kentinde bu yıl 177'ncisi düzenlenen ''Oktoberfest'' (Ekim şenliği) Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, ilk bira fıçısını açması ile başladı. Bavyera eyaletinin Başbakanı Horst Seehofer'in de katıldığı, çadırlarda bira içilerek eğlence yapılarak geçirilen dünyadaki en büyük bira festivali, 4 Ekim'de sona erecek.

Haberin Devamı

Oktoberfest'in düzenlenmesine, 1810 yılında Bavyera Veliaht Prensi Ludwig ve Sachsen-Hildeburghausen Prensesi Therese’nin düğünleri vesilesiyle kutlanmaya başlandı. Savaş ve benzeri nedenlerden dolayı bazı yıllarda kutlanamayan Oktoberfest’i, bu yıl 6 milyondan fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Şenlik boyunca bir yandan biralar konuklar tarafından birbiri ardına tüketilirken, bölgenin yöresel kıyafeti olan ‘dirndl’ elbise ve deri pantolonların satışında büyük artış oldu.

Genelde bir beyaz bluz ve uzun kabarık bir elbiseden oluşan dirndl'lar kadınların gözdesi. Festivalde kadınların giydiği geleneksel dirndl elbiseler yalnızca Bavyeralılar için değil gelen tüm konuklar için de ilgi çekici. Bu nedenle bazı yerel giysi dükkânlarında Bavyera diyalekti konuşan satış elemanlarının yanında uluslararası müşterilere hitap edecek elemanlar da çalıştırılıyor. Ş

Haberin Devamı

enliğe katılan milyonlarca kişi, 17 gün boyunca yaklaşık 7 milyon litre bira içerek, festival rekorunu kırmaya çalışacak. Bavyera Eyaleti’ndeki sigara yasağı nedeniyle ilk kez bu yıl çadırlarda sigara içilemiyor.

İŞTE FESTİVALDEN SICAK KARELER