Türkiye (Son Dakika) Çiller'in çiftliğini soyanlara ceza yağdı

Çiller'in çiftliğini soyanlara ceza yağdı

Paylaş
Çiller'in çiftliğini soyanlara ceza yağdı

Eski başbakanlardan Tansu Çillere ait Kuşadası'ndaki çiftliğinde bir yıl önce soygun yapanlara mahkeme tarafından ceza yağdı. Söke Ağır Ceza Mahkemesi, Çiller ile bitişikteki ünlü işadamlarına ait çiftlikleri soyan ve silahla adam yaralama olayına karışan 3 kişiye 33'er yıl hapis cezası verdi

Kuşadası Kirazlı yolu üzerinde eski başbakanlardan Tansu Çiller’e ait ünlü Pelister Çiftliği ile "Jaguarcı Zeki" olarak bilinen Zeki Küçükberber dahil olmak üzere birçok ünlü işadamının da çiftliğinin bulunduğu ve Çiftlikler Vadisi olarak bilinen bölgede 2 Mayıs 2014 tarihinden itibaren 6 gün içerisinde 4 ayrı hırsızlık olayı meydana gelmişti.

Haberin Devamı

Tansu Çiller’in çiftliğinin yanı sıra, merhum Turizmci Orhan Özbaş, işadamı Adnan Sarıdedeoğlu ve oğlu Aybars Sarıdedeoğlu’nun çiftliklerine hırsızlık amacıyla girildiği belirlenmiş, hırsızlar Tansu Çiller uyuduğu sırada odasından 5 bin 500 dolar nakit para ile piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olan ziynet eşyalarını alıp kayıplara karışmıştı.

Ayrıca, TansuÇiller’e komşu olan merhum turizmci Orhan Özbaş’ın çiftliğine giren 2 hırsızın bekçi ile karşılaşmasının ardından elinde tüfek bulunan bekçiye silahla ateş açmış ve ağır yaralanan bekçi Söke Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, uzun süre yoğun bakında tedavi görmüştü.

Büyük yankı uyandıran çiftlikler vadisindeki soygunların ardından titiz bir çalışma yürüten Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soygunlardan dolayı aranan 3 zanlı Murat Aktaya, Sinan Öymen ve Abdülmecit Özbay’ı Söke’de düzenlediği 3 ayrı operasyonda ele geçirmişti. Yakalanan ve ele başı olduğu ileri sürülen zanlılardan Murat Akkaya tam anlamıyla bir suç makinesi çıkmıştı. Polisin yıllardan peşinde olduğu M. A’nın 16 ayrı hırsızlık suçundan yıllardır arandığı belirlenirken, 13 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası da bulunuyor

Haberin Devamı

ZANLILARA MAHKEMEDEN CEZA YAĞDI

Sorgulamalarının ardından tutuklanan ve bir yıldır Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan zanlılar ile son karar verildi. Mahkeme, Çiller ile birlikte bir çok ünlü işadamının da çiftliğini soyan ve silahla yaralama olaylarına karışan Murat Aktaya, Sinan Öymen ve Abdülmecit Özbay isimli 3 zanlıya 33’er yıl hapis cezası verdi.

İHA