Yaşam Ciltte oluşan minik kırmızı noktalar hastalık habercisi mi?

Ciltte oluşan minik kırmızı noktalar hastalık habercisi mi?

Paylaş
Ciltte oluşan minik kırmızı noktalar hastalık habercisi mi?

Cildinizde minik kırmızı noktalardan varsa hemen telaş yapmayın. Bunun sebebi tahmin ettiğiniz kadar kötü olmayabilir. İşte angioma adı verilen bu minik leke hakkında bilmeniz gereken her şey!

Angioma adı verilen bu lekeler aslında lenf ve kan damarlarından oluşan bir tümör. Tıpta sık olarak kullanılan terimlerden biri olan angioma oluşumunun 2 sebebi olabilir:

Yaş: Çoğu kişi 30 yaş ve üstüne bastığı zaman bu minik lekelerle tanışıyor. Genelde kişinin göbek, kol, omuz ve göğüs bölgelerinde görülen bu anjiomlara (angiomalara) cilt ve kan damarlarındaki yaşla gelen değişiklikler sebep oluyor.

Düzensiz yaşam tarzı: Eğer angioma küçük bir lekeye benziyor ve damarlanmaya başlıyorsa bu karaciğer, kas hastalıkları veya hormonal bir bozukluk ile ilgili sorunlara işaret edebilir.

Bir anda bu kırmızı lekelerden birinin beklenmedik bir şekilde boyut, ya da şekil değiştirdiğini fark ederseniz, kısa zamanda bir doktora danışmanızda fayda var. Her ne kadar angiomalar doktora koşmak için bir neden olmasa da siz yine de kontrol ettirin.

NASIL ÖNLEM ALMALI?

Angiomalar’ın çıkmasını önlemenin en kolay yolu sağlıklı ve doğru beslenmedir. Bolca su için, taze sebzeler tüketin ve avokado, zeytinyağı gibi sağlıklı yağları kullanmaktan vazgeçmeyin.

Haberin Devamı