Dünya Çin de operasyona karşı çıktı

Çin de operasyona karşı çıktı

Paylaş
Çin de operasyona karşı çıktı

Rusya'nın ardından Çin de, ABD ve Avrupa ülkelerinin Libya'ya yönelik operasyonuna tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, hava harekâtından üzüntü duyduklarını belirterek, "Uluslararası ilişkilerde güç kullanımına kesinlikle karşı çıkıyoruz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Çin'in Libya'da sivil kayıpların artmamasını ve durumun mümkün olan en kısa sürede istikrar kazanmasını umduğu" bildirildi.

Çin, Libya'da Muammer Kaddafi'yi durdurmaya yönelik tüm adımların atılmasını öngören karar tasarısına çekimser oy veren beş ülkeden biri.

"SİVİLLER ÖLÜYOR"

Oylamada Çin'le beraber çekimser oy veren Rusya, Batılı güçlerin Libya'ya askeri operasyon başlatma kararını üzüntüyle karşıladığını açıklamıştı.

Rusya öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada da, ABD, İngiltere ve Fransa'dan hedef gözletilmeden güç kullanımına son vermelerini istedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, hava operasyonlarında askeri olmayan hedeflerin de vurulduğu ve sivillerin öldürüldüğü ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Trablus'taki Rus vatandaşlarının ve büyükelçilik çalışanlarının tahliye edilmeye başlanacağı bildirildi..

Haberin Devamı