Bilim - Teknoloji Çin sonunda bunu da yaptı!
Paylaş
Çin sonunda bunu da yaptı!

Çin'de çekilen bu fotoğraf, "artık bu kadarı da fazla" dedirtecek kadar ilginç...

Halkı söz konusu olduğunda, en paranoyak ülkelerden biri kesinlikle Çin... Yoğun güvenliği ve aile planlaması konusundaki kanunlarından, genel yaşam şekline kadar pek çok konu ile Çin devleti, bu durumu giderek daha da katılaştırıyor.

Haberin Devamı

Ancak NetEase tarafından Şangay'daki bir kavşakta çekilen fotoğraf, Çin'in paranoyaklığını eğlenceli bir ifade ile gözler önüne sermeyi başarmış durumda. Hug China'nın söylediğine göre, Şangay'ın Baoshan Bölümü'nde yer alan bir sokak lambası üzerine, adeta kuşlar gibi, pek çok kamera yerleştirilmiş durumda.

Söylenene göre, kameralar ilk yerleştirildiği sırada "sadece" 24 adetlermiş. Daha sonraları ise, tahminen daha fazla yer olmadığı için, 36 adet kamera daha bu ilk 24'e eklenmiş. Tabii ki bu arada söylemek lazım ki; kameraları yerleştiren firma, bunların "trafiği takip etmek için" olduğunu iddia etmekte. Ancak bu iddianın kime ne kadar inandırıcı geleceği, tartışmaya açık bir konu.

Bu durumun en eğlenceli yanlarından biri ise, özellikle batı ülkelerinde her zaman şaka konusu olan Çin'de yaşanan garip olayların, Çin hükümetinin bu hareketi ile alelade bir şekilde gözler önüne serilmiş olması. Artık rol yapmaya veya saklanmaya ihtiyaç yok.

Haberin Devamı

Ancak, yine söylenenlere göre, kameralar artık yerlerinde değil. Bazı kaynakların söylediğine göre ise, Çin'in aşırı korumacı rolü konusunda Oscar adayı olmasını sağlayabilecek bu hareketin sebebi, güvenlik sistemleri ile ilgili bir ihale için yapılan bir test. Kulağa her ne kadar mantıklı gelse bile söz konusu olan Çin. Yani bu kameralar uzay mekiğinden atariye, her şey olabilecek kapasiteye sahipler...

Resimlerle: Bütçe dostu kameralar

Kaynak: CHIP Online