Gündem Cinayet 6 yıl sonra ortaya çıktı

Cinayet 6 yıl sonra ortaya çıktı

Paylaş
Cinayet 6 yıl sonra ortaya çıktı

Cinayet 6 yıl sonra ortaya çıktı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, 6 yıl önce ortadan kaybolan lise öğrencisi genç kızın boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlendi. Cinayeti genç kızın sevgilisiyle ile sevgilisinin iki arkadaşının işlediği tespit edildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, 31 Mart 2004 tarihinde Çerçioğlu köyünde yaşayan Hacı Ahmet Saçmalı, jandarmaya müracaat ederek, kızı Düziçi Atatürk Lisesi 1. sınıf öğrencisi Selma Saçmalı’nın okula gitmek için evden ayrıldığını ve bir daha dönmediğini bildirdi. Kızının Cemil A. tarafından kandırılmış ya da zorla alıkonulmakta olduğunu bildiren babanın şikayeti üzerine yapılan soruşturmada, sonuç elde edilemedi.

Düziçi Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Selma Saçmalı’yla ilgili kayıp dosyasını geçen yıl ağustos tekrar ele aldı. Başlattığı çalışma ve teknik takip sonucu, Saçmalı’nın öldürüldüğü belirlendi.

Saçmalı’nın katil zanlısı olarak 10 Şubat tarihinde düzenlenen operasyonda, Cemil A. ile askerlik görevini yapan Kadir C. ve Ali A. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İTİRAF ETTİLER

Cemil A’nın, ifadesinde, kız arkadaşı Selma Saçmalı’yı kendisini aldattığı için cinayeti arkadaşlarıyla beraber planladıklarını ve gerçekleştirdiklerini itiraf ettiği belirtildi.

Genç kızı okuldan aldığını, Kadir C. ve Ali A. ile kentin dış mahalleleri olan Karkın ve Söğütlü arasındaki İtağalı mevkisine götürdüklerini söyleyen Cemil A, burada Kadir C’nin Selma Saçmalı’yı göğsünden 5-6 kez bıçaklayarak ve boğazını keserek öldürdüğünü, daha sonra da yakındaki önceden kazarak hazırladıkları mezara gömdüklerini söylediği öğrenildi.

İfadeler üzerine bölgede iki gün süren kazı çalışmaları sonucu genç kıza ait ceset ve giysi parçalarına ulaşıldı. Cenazenin, incelemenin yapılmasının ardından aileye teslim edileceği bildirildi.

Zanlılar ise sevk edildikleri Düziçi Adliyesinde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandılar.