Türkiye (Son Dakika) Cinayet davasında 'cansız manken'li savunma

Cinayet davasında 'cansız manken'li savunma

Paylaş
Cinayet davasında 'cansız manken'li savunma

Büyükçekmece’de emlakçı İmam Önkol’un öldürülmesiyle ilgili yeğenlerinin yargılandığı davada sanıklar suçsuzluklarını kanıtlamak için mahkemeye 'cansız manken' getirtti. Bir profesör, cansız mankeni kullanarak olayın nasıl gerçekleştiğini anlatacaktı. Ancak işler sanıkların planladığı gibi gitmedi.

Büyükçekmece’deki emlakçı İmam Önkol cinayetinin davasında sanıklar ifadelerinde amcalarını kesinlikle vurmadıklarını, amcalarının kendi silahından çıkan kurşunla vurulduğunu savundu.

CANSIZ MANKEN GETİRDİLER


Bunu da anlatması için adliyeye bir profesör ve cansız manken getirten sanıkların talebini mahkeme kabul etmedi.


KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ


Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Murat Önkol ve Abdülkadir Önkol ile tutuksuz sanık Mekail Önkol hazır bulundu. Söz alan sanıkların Avukatı Erdal Seyidoğlu, "Her ne kadar bundan öncesinde atış mesafesi ile ilgili olarak talepler reddedilmiş ise de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Coşkun Yorulmaz şu anda dışarıda beklemektedir. Bu hususta bilirkişi olarak ifadesine başvurulmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti, Yorulmaz’ın bilirkişi olarak dinlenilmesinin sonuca etkili olmayacağı gerekçesiyle talebin reddine karar verdi. Talep kabul edilseydi, Prof. Dr. Abdullah Coşkun Yorulmaz adliyeye getirdiği ve duruşma salonun kapısında beklettiği cansız mankenle sunum yapacaktı.


(Cinayet zanlısı yeğenler)

SON SAVUNMALARINI YAPTILAR


Sanıklardan Murat Önkol, dosyaya yansıyan bilirkişi raporuna göre maktulün elinde muhtemelen silah olabileceğine yönelik rapor bulunduğunu ifade ederek, "Maktulün ceketinde ve kemerinde kurşun deliği bulunmayıp, sadece pantolonunda kurşun deliği göz önüne alınarak bunun muhtemelen amcamın kendi silahından vurulmuş olma ihtimalinin değerlendirilmesini talep ediyorum. Yapmış olduğumuz eylemin korkutmaya yönelik bir davranış olduğunu ve bu hususta hakkımızda hüküm tesisini talep ediyoruz" dedi.



(İmam Önkol)

MAKTÜLÜN KENDİ SİLAHIYLA KENDİSİNİ VURDUĞUNU İDDİA ETTİ


Abdülkadir Önkol da , ağabeyi Murat Önkol ile birlikte maktül amcalarını korkutmaya yönelik hareket tarzı içinde olduklarını belirterek, "Özellikle ağabeyim bütün mermileri havaya doğru sıktı. Ben de havaya doğru ateş ettim. Fakat amcamın silah çekmek üzere hareket ettiğini görünce elimin bir anlık aşağıya eğildiğini fakat buna rağmen atış amcama isabet etmedi. Amcamın kendi silahıyla kendisini vurmuş olabilir. Hakkımızda hüküm kurulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.
Son sözleri sorulan 3 sanık da beraatlerini istedi.


(Yeğenler Gürcistan'a kaçarken uçakta yakalanmışlardı)

İKİ YEĞENE 15’ER YIL HAPİS CEZASI


Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Murat Önkol ve Abdülkadir Önkol’u maktül İmam Önkol’u "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi.
Mahkeme heyeti, eylemin maktülün dosyaya yansıyan kişiliğine yönelik olumsuz davranışları ve sanıklar üzerinde yarattığı psikolojik baskı nedeniyle gerçekleştiğini belirterek, bu durumun sanıklar lehine haksız tahrik nedeni kabul edilerek 18’er yıl hapis cezasına çevirdiğini açıkladı. Sanıkların duruşmadaki tutum ve davranışlarını gözönüne alarak iyi hal indirimi de uygulayan mahkeme heyeti, sanıkların hapis cezasını 15’er yıla düşürdü. Abdulkadir Önkol ve Murat Önkol’un tutukluluk hallerinin de devamına hükmedildi.

SUÇ VASFI DEĞİŞTİ


Tutuksuz sanık Mekail Önkol hakkında "kasten adam öldüme suçuna yardım" maddesinde hakkında dava açıldığını ve yapılan yargılamada değişen suç vasfı karşısında sanığın eyleminin birden çok kişi ile birlikte gözdağı vermek kapsamında kaldığını belirten mahkeme heyeti, sanık Mekail Önkol’u tehdit suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.





BORÇ VERDİĞİ 500 BİN LİRAYI GERİ İSTEYİNCE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BELİRLENDİ


İmam Önkol’un yakınlarının ifadelerinde emlakçının şüpheli kardeşlere son iki yılda 500 bin TL borç verdiği ortaya çıktı. Ayrıca 7 yıl önce Gaziantep’de İmam Önkol'a ait arazinin istimlak davasına bakan avukat yeğenleri elde ettikleri paranın yarısını Önkol’a verdikleri öğrenildi. Önkol'un parasını istemesi üzerine tartışma yaşandığı belirlendi.

Haberin Devamı