Gündem Cinayet nedeni 'cep telefonu'

Cinayet nedeni 'cep telefonu'

Paylaş
Cinayet nedeni 'cep telefonu'

İstanbul'da 'oğlunuzun erkek arkadaşıyım' diyerek, bir ev kadınını öldüren Özgür G'nin, cinayeti sevgilisine cep telefonu almak için işlediğini itiraf etti

Maltepe, Girne mahallesinde 26 Kasım 2009 tarihinde meydana gelen olayda ev kadını Zöhre Taş (45), "oğlunuzun asker arkadaşıyım" diyerek evine giren bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüş altın bilezik ve yüzüğü gasp edilmişti.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis saldırganın askerdeki Gökhan Taş’ı tanıyan biri olabileceği ihtimali üzerine mahallede tespit edilen 45 kişiyi sorguladı.

Sorgulananlar arasında bulunan işsiz ve hırsızlıktan sabıkalı Özgür G.’in çelişkili ifadeler vermesi üzerine gözaltına alındı. İlk önce olayla bir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Özgür G. daha sonra suçunu itiraf etti.

"NE YAP, ET BANA YENİ TELEFON AL"

Özgür G. sorgu sırasında polislere, “Sevgilimin telefonunu birkaç gün önce sinirlenip yere çarparak kırdım. Bana 'ne yap et yeni bir telefon al' demişti. İşsiz olduğum için param yoktu. Aklıma daha önce evine gittiğim yemeğini yediğim arkadaşım Gökhan’ın annesine gitmek geldi.

Amacım ondan biraz borç istemekti. Ona Gökhan’ın telefonunu alacağım diyerek kapıyı açtırdım. Ancak o anda kolundaki bileziği görünce kendimi kaybettim. Beni tanıdığı için öldürmek zorunda kaldım." dedi.

Polis Özgür G.’nin olaydan sonra gasp ettiği bileziği 1100 TL’ye kuyumcuda bozdurduğunu 500 TL’si ile sevgilisine bir cep telefonu satın aldığını geri kalan parayı ise bayram harçlığı yaptığını belirledi.

Poliste resmi ifade vermeyen ve tüm olayı mahkemede anlatacağını söyleyen Özgür G. ile sevgilisi Dilek Y. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilecek.

Mehmet AKTARAN-İSTANBUL/DHA